Ευρωπαίος αξιωματούχος σε ΣΚΑΪ: Απαισιοδοξία στην Ε.Ε για τη στάση της Τουρκίας (vid)

Την απαισιοδοξία της Ε.Ε. ότι η Τουρκία θα αποκλιμακώσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε κορυφαίος αξιωματούχος της Κομισιόν μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημειώνοντας ότι στις Βρυξέλλες επικρατεί η αίσθηση του αναπόφευκτου σε σχέση με την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα.  

Όπως δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος «η κατάσταση με την Τουρκία είναι χειρότερη από ό,τι ήταν, όταν έγινε η σύγκληση της έκτακτης Συνόδου. Στο τηλεφώνημα με Ερντογάν έγινε ξεκάθαρο ότι υπάρχουν δύο επιλογές, αποκλιμάκωση ή κυρώσεις. Το παράθυρο όμως είναι πολύ μικρό για την αποφυγή κυρώσεων».  

Στο μεταξύ, στην επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη Κυριακή του εξέθεσε τις δυο εκδοχές που μπορεί να πάρει η συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής στις 24-25 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Μισέλ επισήμανε στον Τούρκο πρόεδρο ότι αν υπάρξει ένα σαφές σήμα αποκλιμάκωσης από την Τουρκία πριν από τη Σύνοδο, τότε μπορεί να γίνει ένας διάλογος για μια θετική ατζέντα. Διαφορετικά η συζήτηση θα είναι για τους όρους και τους τρόπους επιβολής κυρώσεων».   
 

Πηγή: skai.gr