Ευρεία σύσκεψη για το μεταναστευτικό στο υπουργείο Εσωτερικών - «Ζύμωση» με βουλευτές της ΝΔ

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών για το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας και συντονιστής για το προσφυγικό Αλ. Στεφανής, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού 'Εργου Α. Σκέρτσος και βουλευτές της ΝΔ από περιοχές όπου λειτουργούν δομές ή έχουν δεχθεί σημαντικό αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

Πέραν του συντονισμού ενεργειών, κεντρικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν και η ενημέρωση βουλευτών της ΝΔ από τις περιοχές, όπου θα κατασκευαστούν τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, αλλά και τα ελεγχόμενα κέντρα φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους βουλευτές Λέσβου, Σάμου, Χίου και Δωδεκανήσων (τα νησιά, όπου θα γίνουν τα κλειστά κέντρα) και βουλευτές από περιφέρειες της Πελοποννήσου, της Κρήτης, της Στερεάς Ελλάδας, της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας, όπου θα γίνουν τα 7-8, σε πρώτη φάση, ελεγχόμενα κέντρα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται μια επιχείρηση αναδιάταξης αιτούντων άσυλο στις υπάρχουσες δομές της επικράτειας, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί άνθρωποι από τα νησιά. Μόλις προχθές, Δευτέρα, έφτασαν στον Πειραιά περίπου 600 άτομα από τη Σάμο που μεταφέρθηκαν στη δομή της Ριτσώνας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση από τον κ. Στεφανή για την κατάσταση και για την πορεία υλοποίησης των κυβερνητικών αποφάσεων.

Πηγή: skai.gr