Εσωτερικά πυρά κατά Παπακωνσταντίνου

Τα πυρά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δέχεται ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του κόμματος.

«Όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η Δημοκρατία» είπε η Βάσω Παπανδρέου.

Επισήμανε πως έτσι όπως πάει η κυβέρνηση, δεν βγαίνει πουθενά, καθώς η διαδικασία ακριβού δανεισμού μιας φτωχής χώρας την οδηγεί στο αδιέξοδο.

Απευθυνόμενη μάλιστα προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών του είπε πως όταν πήγε στο γραφείο του τον Νοέμβριο του 2009 και του είπε να πάρει μέτρα, ο υπουργός την αντιμετώπισε σαν να ήταν ούφο.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναγνώρισε λάθη και αστοχίες στην εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής, ωστόσο αρνήθηκε ότι το οικονομικό επιτελείο απέτυχε.

«Δεν έχουμε αποτύχει, υπάρχουν όμως ορισμένες αστοχίες στην εφαρμογή της πολιτικής μας» τόνισε.

Όσον αφορά το φορολογικό άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο τα μέτρα να είναι τελικά ηπιότερα, επέμεινε όμως ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα έρθει στη Βουλή ως ένα άρθρο.

Τοποθετήσεις βουλευτών

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κουρουπλής που υπέγραφε την επιστολή των 16 βουλευτών, είπε πως η ομάδα που ανέλαβε να διαχειριστεί την κρίση, έχει τόσο έλλειμμα που δεν μπορεί να την εμπιστευτεί ο κόσμος.

«Χάσαμε στο επικοινωνιακό πεδίο» είπε ο Κώστας Γείτονας.

Την ανάγκη δομικών αλλαγών επισήμανε η Έλενα Παναρίτη.

Η χώρα γεμίζει παράνομους μετανάστες και αδειάζει από επιστήμονες, είπε ο Παρης Κουκουλόπουλος.

Φορολογήστε επιτέλους τους λαθρέμπορους και τους μαυραγορίτες προέτρεψε την κυβέρνηση ο Λαμπρος Μίχος.

Αμφισβητώ, είπε, ότι δεν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε, Έχετε δείξει αβελτηρία.

Από την πλευρά του, ο Έκτωρ Νασιώκας είπε δεν είναι στραβός ο γιαλός, εμείς αρμενίζουμε και αρμενίζαμε στραβά.

«Δεν χρειάζεται εκλογές αλλά μια κυβέρνησης εθνικής ανάγκης και σωτηρίας τουλάχιστον από τα δύο κόμματα εξουσίας» συμπλήρωσε τονίζοντας με έμφαση πως «δεν προχωρήσουμε με κυβερνήσεις φίλων και υπεράριθμων».

Ο Δημητρης Κρεμαστινός είπε ότι κάθε προσπάθεια από το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται και το τελικό αποτέλεσμα είναι οι πλατειές.

Ο υπουργός οικονομικών μας εξήγησε γιατί το Μνημόνιο 2 θα αποτύχει όπως το Μνημόνιο 1 είπε η Τόνια Αντωνίου και ζήτησε από την κυβέρνηση να πει όχι στους γκαουλάιτερ της τρόικας στα υπουργεία.

Να θυμάστε ότι «'κάποτε αυτοί που κορόιδεψαν το λαό πήγαν στο Γουδί» είπε ο Αποστολος Κακλαμάνης. Ο ίδιος μετά από 3 ώρες το διέψευσε ωστόσο βουλευτές επέμεναν ότι το είπε.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος πρότεινε να μπει φόρος 3% σε όλα τα εισοδήματα προκειμένου να μην υλοποιηθεί η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Την απουσία αναπτυξιακών μέτρων επισήμανε η πλειοψηφία των βουλευτών που πήρε το λόγο.
Πηγή: skai.gr