Προκαλεί ο Ερντογάν: Προαναγγέλλει γεωτρήσεις νότια της Κρήτης σε συνεργασία με τη Λιβύη! Χάρτες

«Η Λιβύη μας προτείνει γεωτρήσεις με τα γεωτρύπανά μας στη Μεσόγειο» ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Γεωτρήσεις νότια της Κρήτης σε συνεργασία με τη Λιβύη προανήγγειλε προκλητικά την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη σκιά των δηλώσεων του επικεφαλής της NOC (Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου) για συνεργασία με Ελλάδα και Αίγυπτο στον ενεργειακό τομέα, και συμφωνίες για εξόρυξη με την Ιταλία…


«Εμείς θα κάνουμε τις γεωτρήσεις μας σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο, αλλά έχουμε τις δυνατότητες με τα πλοία μας πάμε σε τρίτες χώρες που διαθέτουν κοιτάσματα αερίου να κάνουμε γεωτρήσεις να εξορύξουμε το αέριο και μαζί να το πουλήσουμε σε άλλες χώρες» ανέφερε ο Ερντογάν σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη, παρότι ΟΗΕ και Δύση δεν αναγνωρίζουν τα τουρκολιβυκά μνημόνια. 

Λιβύη


Συνέχισε δε, υποστηρίζοντας ότι «έρχονται προτάσεις προς αυτή τη κατεύθυνση από διάφορες χώρες Πρώτη στη σειρά είναι η Λιβύη. Μάς λένε πως μπορούμε να μπούμε σε μια τέτοιου είδους συνεργασία. Υπάρχει αυτή η κατάσταση». 

Ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε επίσης ότι η Αθήνα βρίσκεται στην εμβέλεια του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun, και ότι το επόμενο βήμα θα είναι η αύξηση της εμβέλειάς του.

Λιβύη

«To τελευταίο μας τεστ έγινε με τον Tayfun που ξετρέλανε τους Έλληνες. Στο επόμενο βήμα θα αυξήσoυν την εμβέλεια του. Δηλαδή περισσότερο από 561 χιλιόμετρα. Βέβαια οι Έλληνες φοβήθηκαν για την εμβέλεια καθώς και η Αθήνα είναι μέσα στην εμβέλεια του.

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την στάση της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί σε αυτήν την επιθετική και εχθρική στάση. Κι εμείς απαντάμε με τα έργα μας (κάνει αναφορά στον Τayfun) αντί να παράγουμε λόγια, παράγουμε έργα. Η Ελλάδα πρέπει να συμμαζέψει τα μυαλά της. Πρέπει να μάθει πως δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με προβοκάτσιες και προκλήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber.

ΑΟΖ

Πηγή: skai.gr