Ερντογάν: «Έτοιμοι για συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση»

Έτοιμος να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση δηλώνει, σε συνέντευξή του στην ελληνική υπηρεσία του BBC, ο Τούρκος πρωθυπουργός. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε μάλιστα, ότι θα επισκεφθεί την Αθήνα αμέσως μετά τις 28 Μαρτίου.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, επεσήμανε ότι «περιμένει από τη νέα κυβέρνηση να συμβάλει θετικά και εποικοδομητικά στις υπάρχουσες προσπάθειες για την εξεύρεση μιας δίκαιης και σταθερής λύσης για το νησί», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση.
Συγχαρητήρια Τ. Παπαδόπουλου
Τον κ. Καραμανλή συνεχάρη χθες τηλεφωνικώς για την εκλογική του νίκη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσος Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στη διάρκεια της συνομιλίας των δύο ανδρών, συμφωνήθηκε να προγραμματιστεί, το συντομότερο δυνατό, συνάντησή τους, στο πλαίσιο του συντονισμού των δύο κυβερνήσεων για το Κυπριακό.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος Παπαδόπουλος και με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, τους οποίους ευχαρίστησε για τις πολύχρονες προσπάθειες που κατέβαλαν τόσο στο Κυπριακό, όσο και για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πηγή: skai.gr