Έργα ύψους 1,5 δισ. ευρώ για τη Μακεδονία

Την ικανοποίηση του για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από τα Γρεβενά όπου βρέθηκε.

Σε ομιλία του στην περιοχή ο πρωθυπουργός δήλωσε μεν ότι η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη όσο υπάρχουν άνεργοι, πρόσθεσε δε ότι τα ως σήμερα αποτελέσματα είναι απόδειξη ορθότητας της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Ο κ. Καραμανλής στην ομιλία του που έγινε υπό βροχή παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματός του, εστιάζοντας στα όσα έγιναν και όσα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο νομό Γρεβενών σε όλους τους τομείς αλλά και στην ευρύτερη δυτική Μακεδονία, για την οποία έχουν προγραμματιστεί 60 νέα έργα.

"Στα 3,5 χρόνια που πέρασαν", είπε, "σχεδιάσαμε, υλοποιήσαμε και υλοποιούμε στην περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας αναπτυξιακές δράσεις και έργα υποδομών ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Από αυτά περισσότερα από 750 εκατομμύρια αφορούν την Εγνατία.

Ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς την ολοκλήρωση των τμημάτων της στον άξονα Γρεβενά - Παναγιά. Μέχρι το τέλος του 2008 η πόλη θα συνδέεται μέσω της Εγνατίας σε μια ώρα με το Αιγαίο και σε μια ώρα με την Αδριατική. Αυτή είναι η πραγματικότητα και οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε γίνονται πράξη".

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Καραμανλή στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης για την οποία επισήμανε: "Βασική πτυχή της στρατηγικής μας για ανάπτυξη της περιφέρειας είναι η στήριξη του αγροτικού κόσμου" και ανέλυσε τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση στον αγροτικό τομέα εστιάζοντας και σε μέτρα που πάρθηκαν στο νομό Γρεβενών.

Ο κ. Καραμανλής  το μεσημέρι της Παρασκευής μιλάει στην Κοζάνη, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιεί ομιλία στις Σέρρες.

Το Σαββατοκύριακο ο κ.Καραμανλής θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.

Το βράδυ της Κυριακής θα μιλήσει στη Λάρισα, τη Δευτέρα στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Τρίτη στο Αγρίνιο, την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη και την προσεχή Παρασκευή στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Αθήνα.
Πηγή: skai.gr