Επίθεση Κωνσταντόπουλου κατά κυβέρνησης - Βερέμη

Επίθεση κατά της κυβέρνησης, αλλά και κατά του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Θάνου Βερέμη εξαπέλυσε από τη Βουλή ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτικό αυταρχισμό, ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΕΣΥΠ δήλωσε: «ο κ. Βερέμης βιάζεται να ανταλλάξει την πανεπιστημιακή τήβεννο με την κυβερνητική πορφύρα».
Αναφερόμενος στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, υποστήριξε ότι η ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να εκχωρήσει το δημόσιο χώρο του πανεπιστημίου σε ιδιωτικά συμφέροντα τύπου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και Ιδρύματος Κόκκαλη.
Η κ. Γιαννάκου αρνήθηκε το επιχείρημα περί ιδιωτών ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο. Η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι το επίμαχο προσχέδιο για την ανώτατη παιδεία θα δοθεί για διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα και υπογράμμισε ότι «θα δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για διάλογο, ώστε ο καθένας να αποδείξει αν θέλει να κάνει γενική επίθεση στην κυβέρνηση ή αν θέλει να γίνουν κάποια πράγματα στο χώρο της παιδείας».
Πηγή: skai.gr