Επίθεση και ψηφοδέλτια

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης για το θέμα των ασύμμετρων απειλών, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσίασε ψηφοδέλτια του κόμματος σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο Αλέκος Αλαβάνος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ζήτησε να μπει μια τελεία στην υπόθεση αυτή και επέκρινε και την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, όπως είπε, πήρε τη σκυτάλη από τον πρωθυπουργό, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ και τον κ. Παπαθεμελή, σημειώνοντας ότι οι γνώσεις της αποτελούν προσβολή για τη νέα γενιά.

Η κ. Μπακογιάννη, είπε ο κ. Αλαβάνος, επαναλαμβάνει τα σενάρια τύπου κουκουλοφόρων και ουσιαστικά θεωρεί υπεύθυνους αυτούς που δημιούργησαν το κίνημα κατά του άρθρου 16.

Ως εδώ. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτός ο δρόμος που οδηγεί σε βρώμικες εκλογές, είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέκος Αλαβάνος αναφερόμενος και στο χρόνο διεξαγωγής των εκλογών είπε ότι πρωθυπουργός είναι ο κ. Λούλης και όχι ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι δεν θα αντικασταστήσουμε τον κ. Λούλη με κάποιον λοχαγό.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι δεν σχολιάζει δημοσκοπήσεις και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στις εκλογές με το μέτωπο ψηλά, μίλησε έγκαιρα για τα δάση και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα εκτιμηθεί από την κοινωνία.

Αναφέρθηκε επίσης και σε ερωτήσεις που έκανε ο ίδιος στη Βουλή, υπενθυμίζοντας τη λέξη νονός που είχε χρησιμοποιήσει τότε, για τον πρωθυπουργό, ενώ υπενθύμισε ότι και οι βουλευτές του κόμματος είχαν έντονη παρουσία στο Κοινοβούλιο για το ίδιο θέμα.

Ο Αλέκος Αλαβάνος ανέφερε ότι διαθέτει υπομονή, απαντώντας στην ερώτηση αν έχει πάρει απαντήσεις στην επιστολή που έστειλε προς τους αρχηγούς των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων με τις προτάσεις του για τα δάση. Και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα πάρει απαντήσεις.

Αναφερόμενος στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλαβάνος τα χαρακτήρισε ενωτικά, με έντονη τη διάθεση της οικολογίας, σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχει πάντα μια καρέκλα και για άλλες δυνάμεις.

Ο Αλέκος Αλαβάνος τόνισε ότι στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν στελέχη με υψηλό πολιτικό ήθος, ενώ ζήτησε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι να το έχουν οι νέοι από 18 ετών.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι ο κ. Ρήγας Αξελός ηθοποιός και ο κ. Περικλής Κοροβέσης συγγραφέας στην Α' Αθηνών, ενώ ο ηθοποιός Γιώργος Πάντζας που προέρχεται από το ΔΗΚΚΙ, θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το ποσοστό ανανέωσης των ψηφοδελτίων σε σχέση με το 2004 ανέρχεται στο 73%.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο οποίο επικεφαλής θα είναι ο κ. Μπανιάς θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.
Πηγή: skai.gr