Επιστολή Λαλιώτη σε Ρουσόπουλο

Επιστολή στο Θεόδωρο Ρουσόπουλο, με την ιδιότητά του ως Κυβερνητικού Εκπροσώπου, απέστειλε ο επικεφαλής του Πολιτικού και Επικοινωνιακού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης.

Στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί και στο γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Ζαγορίτη, ο κ. Λαλιώτης ζητά να του αποσταλεί το πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ παράλληλα εκφράζει τη λύπη του για την διακοπή της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων από τον κ. Ρουσόπουλο, θεωρώντας ότι δεν ήταν μια σοφή απόφαση.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Λαλιώτης, "σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία η Δημοκρατία στη χώρα μας θα είχε προχωρήσει μπροστά πολλά βήματα, εάν η ΝΔ είχε καταθέσει το πρόγραμμά της".

Αναφερόμενος στη διακοπή της καθημερινής ενημέρωση από τον κ. Ρουσόπουλο, ο κ. Λαλιώτης τονίζει ότι "αυτή η απουσία δεν προάγει έναν ανοιχτό και γόνιμο διάλογο με αντιπαράθεση ιδεών θέσεων και προγραμμάτων".

Μαζί με την επιστολή του ο κ. Λαλιώτης απέστειλε στους κυρίους Ρουσόπουλο και Ζαγορίτη ως επισυναπτόμενα το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, τις δεσμεύσεις του και το πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Πρόβλημα με την εικόνα. Λίγο πριν αρχίσει τις δηλώσεις του ο κ. Λαλιώτης υπήρξε ένα πρόβλημα σχετικά με τη μετάδοσή τους από τη ΝΕΤ, η οποία μοιράζει εικόνα και ήχο σε όλα τα κανάλια. Ο κ. Λαλιώτης κατήγγειλε την ενέργεια, θεωρώντας ότι δεν επρόκειτο για τεχνικό πρόβλημα, αλλά για πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να προλάβει να απαντήσει στην επιστολή.

Η αντίδραση του κ. Λαλιώτη ήταν να δώσει εντολή να μπουν στην αίθουσα Τύπου οι κάμερες των ιδιωτικών καναλιών, οι οποίες παρέμειναν μέχρι το τέλος των δηλώσεών του, καθώς, όπως είπε ο ίδιος, δεν εμπιστευόταν την κρατική τηλεόραση.
Πηγή: skai.gr