Επίσκεψη πρωθυπουργού σε Έβρο και Σαμοθράκη

Με αυτούς τους τρεις άξονες περιέγραψε τον πολιτικό του στόχο ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Σαμοθράκη.
«Η χώρα μας - είπε ο κ. Καραμανλής - αντιμετωπίζει σήμερα μεγάλα προβλήματα, αφού τα κρυφά χρέη και τα δημόσια ελλείμματα έχουν οδηγήσει σε σοβαρό δημοσιονομικό ζήτημα. Οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνταν δεν προχώρησαν, η γραφειοκρατία και η διαφθορά κατάντησαν μάστιγα για την κοινωνία, ενώ το κράτος είχε γυρίσει την πλάτη του στους πολίτες», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.
Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, τόνισε ότι ξεκίνησε μια σειρά γενναίων θεσμικών παρεμβάσεων για μια επανάσταση ποιότητας σε όλους τους τομείς.
Από τον Έβρο, ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ζημιών, την εκτίμηση για το εύρος τους και την ταχύτερη αποζημίωση των πληγέντων. Επίσης ανέφερε ότι η κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πριν ακόμη παρουσιαστεί το πρόβλημα περιόρισε τις ζημιές.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «πρέπει να γίνουν και άλλα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης» αλλά και «αποτελεσματικότερος συντονισμός και συνεργασία με τις άλλες χώρες, τις οποίες διατρέχει ο Έβρος, την Τουρκία και τη Βουλγαρία, για τη διαχείριση της ροής του υδάτινου όγκου».
Κρίσιμες οι επόμενες ώρες στον Έβρο. Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο αντινομάρχης Μιχάλης Κουγιουμτζής, το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στο νότιο τμήμα του ποταμού, καθώς εκεί η στάθμη έχει υπερβεί το όριο επιφυλακής, κατά 10 εκατοστά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι πλημμυρισμένες εκτάσεις ξεπερνούν τα 40 χιλιάδες στρέμματα.
Πηγή: skai.gr