Επαγρύπνηση αντιπολίτευσης για τυχόν εκλογικές παρατυπίες

Πιο συγκεκριμένα, μόνο με ελληνικά διαβατήρια ή αστυνομική ταυτότητα θα μπορέσουν να ασκήσουν αύριο το εκλογικό τους δικαίωμα οι ψηφοφόροι.
Στη διευκρίνηση αυτή υποχρεώθηκε να προβεί ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Αλιβιζάτος, μετά την αυθαίρετη ερμηνεία των διατάξεων του εκλογικού νόμου από το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Βασίλη Βαλασόπουλο, ο οποίος - με εγκύκλιο που απέστειλε προς τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής - σημείωνε ότι οι εκλογείς μπορούν να ψηφίζουν προσκομίζοντας και ξένο διαβατήριο.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Προηγήθηκαν, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, μαραθώνιες διαβουλεύσεις σε υψηλούς τόνους μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία ζητούσαν την έκτακτη σύγκληση της διακομματικής επιτροπής.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας προκειμένου να περιφρουρήσουν το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χιλιάδες Ελληνοπόντιοι ταξιδεύουν από την Κύπρο προς την Ελλάδα για να λάβουν μέρος στις εκλογές. Πηγές ποντιακών οργανώσεων στην Κύπρο εξέφραζαν φόβους για τυχόν παρατυπίες στη χορήγηση διαβατηρίων, μεταξύ των ατόμων που θα έρθουν στην Ελλάδα για να ψηφίσουν. Έντονη είναι και η δυσφορία ελληνοκυπρίων γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνοποντίων που έρχεται στη χώρα μας δε μιλά καν την ελληνική γλώσσα.
Τα τελευταία χρόνια συνέρευσαν στην Κύπρο πολλές χιλιάδες πολίτες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, οι οποίοι έχουν ελληνικά διαβατήρια ή δελτία ταυτότητας ομογενούς. Παράλληλα, αυξημένη είναι η κίνηση και στα βόρεια σύνορα της χώρας, από άτομα που απέκτησαν πρόσφατα την ελληνική υπηκοότητα.
Πηγή: skai.gr