Κλείσιμο

Επαφές της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη στην έδρα του ΟΗΕ

Η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, συνέχισε σήμερα τις επαφές της στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στο περιθώριο της 61ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Εκτός από το γγ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε με τους ομολόγους της του Λιβάνου, της Γουατεμάλας, της Νότιας Αφρικής, της Νιγηρίας και της Λιβύης. Ελληνική διπλωματική πηγή τόνισε ότι όλοι οι συνομιλητές της και ιδιαίτερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, συνεχάρησαν την κ. Μπακογιάννη για τον «τρόπο άσκησης» της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας και ιδιαίτερα για τη ειδική συνεδρίαση του Σώματος με θέμα συζήτησης την αραβοϊσραηλινή διένεξη, με την επαναφορά του Μεσανατολικού ζητήματος στο ΣΑ μετά από είκοσι χρόνια.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στις συζητήσεις που έχουν γίνει στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης για το μελλοντικό καθεστώς του Κοσόβου, διαπιστώθηκε ότι «η θέση της χώρας μας για προσεκτικά και μελετημένα βήματα, ώστε να μην οδηγηθούμε σε νέες περιπέτειες, βρίσκει ολοένα και περισσότερη κατανόηση».
Η κ. Μπακογιάννη ολοκλήρωσε τις σημερινές δραστηριότητές της στη Νέα Υόρκη με ομιλία της στο «Χάρβαρντ Κλαμπ» του Μανχάταν, σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και άλλων ομογενειακών οργανώσεων. Η υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την ελληνική εξωτερική πολιτική και στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή.
Αργά το απόγευμα (τοπική ώρα), η υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, όπου θα έχει σειρά επαφών με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και με στελέχη της Γερουσίας και της Βουλής.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr