Κλείσιμο

Επαφές Παπαδόπουλου σήμερα στην Αθήνα

Συναντήσεις με τον Κάρολο Παπούλια και τον Κώστα Καραμανλή θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το Σάββατο, μεταξύ του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, για επανέναρξη των συνομιλιών σε τεχνικό επίπεδο.
Θετική και ενθαρρυντική εξέλιξη στην κατεύθυνση εφαρμογής των συμφωνηθέντων στο Παρίσι, την χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη. Τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η πλήρης αξιοποίηση των νέων δεδομένων, ώστε οι συνομιλίες των τεχνικών επιτροπών να παραγάγουν συγκεκριμένα αποτελέσματα σε θέματα καθημερινότητας αλλά κυρίως σε θέματα πολιτικής ουσίας. Πρόσθεσε ότι εάν υπάρχει συμφωνία στο Παρίσι μεταξύ Παπαδόπουλου και Ανάν, δεν είναι δεσμευτική για την τουρκοκυπριακή πλευρά.
Η δυσκολία επικεντρώνεται στην επίτευξη κοινών θέσεων στα θέματα ουσίας, δήλωσε ο Tάσσος Παπαδόπουλος, λίγο πριν αναχωρήσει από την Κύπρο.
Ο τουρκο-κύπριος ηγέτης Μεχμετ Αλι Ταλάτ, τόνισε ότι η συμφωνία αποτελεί έναν συμβιβασμό και επανέλαβε ότι θεωρεί το σχέδιο Ανάν ως βάση επίλυσης του Κυπριακού.
Πηγή: skai.gr