Έντονη η αντίδραση της αντιπολίτευσης στην τοποθέτηση Τσίπρα

Έντονες είναι, όπως αναμενόταν, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά για την Νέα Δημοκρατία η κα. Σπυράκη σημείωσε:

«Ο κ. Τσίπρας είναι μάλλον ο τελευταίος Έλληνας που βλέπει μόνο επιτυχίες σε όσα έκανε η κυβέρνησή του από τον Ιανουάριο του 2015. Αρνήθηκε να αναλάβει και πάλι οποιαδήποτε ευθύνη.

Από τα δισεκατομμύρια που φόρτωσε στους Έλληνες με τους πειραματισμούς του μέχρι και την εθνική τραγωδία στο Μάτι.

Αμετανόητος προσπάθησε και σήμερα να διχάσει. Δεν θα τον ακολουθήσουμε.

Όσους μήνες του απομένουν, όσα πρόσωπα και αν ανακυκλώσει στο ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του, κανέναν πια δεν πείθει. Ούτε καν τους συντρόφους του που τον χειροκρότησαν σαν από υποχρέωση.

Η μόνη αλήθεια που είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας είναι ότι το κόμμα του είναι πλέον η απόλυτη προτεραιότητά του. Είναι η απόδειξη ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι να κρατηθεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επερχόμενη ήττα του».

Από το γραφείο τύπου του ΚΙΝΑΛ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε εσωκομματικές ανακατατάξεις για να ξεπεράσει τα προβλήματα του. Απομάκρυνε από την Κυβέρνηση τον κ.Σκουρλέτη για να διαχειριστεί μετά την καταστροφή στο Μάτι , την ήττα που έρχεται ως γραμματέας. Παιχνίδια μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.
Κανείς δεν ξεχνά τη ζημιά που ο ίδιος προκάλεσε στην χώρα.

Ότι και να πει , ότι και να κάνει, έχει πια τελειώσει».

ΚΚΕ: Για γέλια η προσπάθεια να το παίξει ξανά αριστερός ο Τσίπρας

«Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να το παίξει ξανά αριστερός, μετά από 4 χρόνια μνημονίων και μέτρων, κοροϊδεύοντας ότι έδινε μάχες στα σαλόνια της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΣΕΒ, είναι για γέλια.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η συνέχιση των μνημονίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η υπογραφή μαζί τους ενός ακόμα μνημονίου και οι γονυκλισίες σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, είναι συνέχιση του "αξιακού φορτίου της αριστεράς"! Η τυμβωρυχία και ο αυτοεξευτελισμός σε όλο τους το μεγαλείο.

Η ιστορία της ταξικής πάλης γράφεται πάντα στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, ακόμη κι αν σε πρώτη φάση η πλειοψηφία του λαού δεν είναι έτοιμη να τον ακολουθήσει. Και σε καμιά περίπτωση δεν γράφεται με την υποταγή στο σύστημα, στο όνομα δήθεν της λαϊκής θέλησης».

Πηγή: skai.gr