Ενωτική δήλωση Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό

Δήλωση στήριξης της ρύθμισης Αλογοσκούφη για το ασφαλιστικό των τραπεζών έκανε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απορρίπτοντας ταυτόχρονα την τροπολογία Έβερτ και αφήνοντας αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Επανειλημμένα ο Γιώργος Αλογοσκούφης έχει πει και το δήλωσε και μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό το Σάββατο ότι η ρύθμιση για το ασφαλιστικό των τραπεζών δεν θα επιβαρύνει το ΙΚΑ. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα ανοίξει το ασφαλιστικό και θα προχωρήσει σε γενική αναλογιστική μελέτη συναινετικά με τη συμμετοχή των αρμόδιων κοινωνικών ομάδων και μετά την επιλογή του καταλληλότερου διεθνούς οίκου που θα εγγυάται την αξιοπιστία. Μόνο όταν θα έχουμε όλα τα δεδομένα θα μπορούμε με υπευθυνότητα να δούμε πώς θα κατανείμουμε τους περιορισμένους κοινωνικούς πόρους για την κοινωνική ασφάλιση».
Πρόσθεσε δε ότι «κατά συνέπεια οι τροπολογίες Έβερτ και Μάνου είναι χωρίς αντικείμενο και δεν θα υπάρξει πρόβλημα για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ».
Σε ερώτηση γιατί το ΠΑΣΟΚ κρατά αυτή τη στάση γύρω από το θέμα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι ίσως το ΠΑΣΟΚ ξεκινά από την αντίληψη ότι στηρίζοντας την τροπολογία Έβερτ δημιουργεί πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία. Εκτός εάν, πρόσθεσε, κρύβει μετάνοια για το νόμο Ρέππα, που ρίχνει τα βάρη των ελλειμμάτων στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Και κατέληξε ότι « αρμόδιος για την ψυχανάλυση του ΠΑΣΟΚ δεν είμαι».
Πηγή: skai.gr