Ενώπιος ενωπίω με τους πολίτες

Στα ερωτήματα που έθεσαν οι ακροατές του ΣΚΑΪ 100,3 απάντησαν και οι πολιτευτές Φ. Πετραλιά, Μ. Δαμανάκη και Μ. Μαΐλης.

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης αναφερόμενη στα περί ασύμμετρης απειλής έκανε λόγο για αδόκιμο όρο. Ειδικότερα, ερωτηθείσα για το κτηματολόγιο και το δασολόγιο η κα. Πετραλιά δήλωσε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα για την ΝΔ. Έπρεπε εδώ και πάρα πολλά χρόνια να έχουν γίνει. Το κτηματολόγιο προχωρεί με γοργούς ρυθμούς σημείωσε.

Για την δημιουργία ξεχωριστού υπουργείου Περιβάλλοντος είπε ότι πρέπει να υπάρξει μελέτη για ένα υπουργείο αειφόρου ανάπτυξης.
Ένα υπουργείο αειφόρου ανάπτυξης είναι πολύ ευρύτερο του (υπουργείου) περιβάλλοντος πρόσθεσε.

Όσον αφορά το πόση επίδραση θα έχουν στον τουρισμό όλα αυτά που ειπώθηκαν περί οργανωμένου σχεδίου και ασύμμετρης απειλής η ίδια είπε η κυβέρνηση διαχειρίστηκε μια κρίση για τον ελληνικό τουρισμό αυτές τις μέρες και απέδωσε την έννοια της ασύμμετρης απειλής στις κλιματολογικές συνθήκες.

Πιστεύω πραγματικά ότι ήταν ένας όρος που ήταν αδόκιμος δηλαδή ένας όρος που δεν βοήθησε στον ελληνικό τουρισμό εκείνη την δεδομένη στιγμή. Από την δική μου πλευρά ως υπουργού τουριστικής Ανάπτυξης κάναμε τις επαφές με την διεθνή κοινότητα του τουρισμού, τα μεγάλα Μέσα ώστε να δώσουμε την ακριβή διάσταση και την ακριβή έννοια.

Ερωτηθείσα τέλος, για την δυσπιστία των πολιτών για τις αναδασώσεις, απάντησε ότι άμεσα έγινε η ψηφιακή φωτογράφηση, έχουν οριοθετηθεί οι χώροι, και υπάρχουν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι όλες μα όλες οι καμένες εκτάσεις θα αναδασωθούν.

Μαρία Δαμανάκη. Ερωτηθείσα για την καμπάνια του ΠΑΣΟΚ η βουλευτής δήλωσε ότι εστιάζεται στο μέλλον δηλαδή αντιμετωπίζει τα προβλήματα του παρόντος αλλά προβάλει λύσεις για το μέλλον.

Όσον αφορά το κτηματολόγιο και το δασολόγιο η κα. Δαμανάκη αναγνώρισε ότι υπήρξαν ορισμένες καθυστερήσεις διαχρονικά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την εκπόνηση και του δασολογίου και του κτηματολογίου.

Πρέπει λοιπόν να γίνουν αυτά αλλά κατά την γνώμη μου αυτά δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν εάν δεν έχουμε σταθερή απόφαση να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 24 του συντάγματος για τα δάση ανέφερε.

Θεωρώ ότι η προσπάθεια της ΝΔ να φέρει λίγο πριν κλείσει η Βουλή νομοσχέδιο για να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα μέσα στα καμένα δεν θα έλεγα ότι 'άνοιξε την όρεξη των εμπρηστών΄ αλλά εν πάση περιπτώσει δεν είναι άσχετη από όλα όσα ζήσαμε πρόσθεσε η κα. Δαμανάκη.

Για την δημιουργία ξεχωριστού υπουργείου Περιβάλλοντος η Μ. Δαμανάκη δήλωσε ότι οποιοδήποτε υπουργείο Περιβάλλοντος δεν θα μπορέσει να κάνει σωστά την δουλειά του αν συγχρόνως αναθεωρηθεί το άρθρο 24.

Για το πόση επίδραση θα έχουν στον τουρισμό όλα όσα ειπώθηκαν περί οργανωμένου σχεδίου και ασύμμετρης απειλής η βουλευτής σημείωσε ότι η χρήση του όρου έβλαψε την χώρα, διέσυρε την εικόνα μας στο εξωτερικό, μας στέρησε το πλεονέκτημα που είχαμε με μεγάλο κόπο καταφέρει να δημιουργήσουμε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες ότι είμαστε ένας ασφαλής προορισμός και βεβαίως οι επιπτώσεις αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να υπολογιστούν αλλά πάντως θα είναι σοβαρές.

Σε ό,τι αφορά τη δυσπιστία των πολιτών για τις αναδασώσεις σημείωσε ότι είναι δικαιολογημένη.

Μάκης Μαϊλης. Ερωτηθείς πόση επίδραση θα έχουν στον τουρισμό όλα αυτά που ειπώθηκαν περί οργανωμένου σχεδίου και ασύμμετρης απειλής.

Τα περί ασύμμετρων απειλών έχουνε τρομοκρατική σημασία. Είναι άσκηση ιδεολογικής τρομοκρατίας στον λαό. Είναι όρος γνωστός φορτισμένος και με περιεχόμενο και με έννοιες διάφορες γνωστές.

Θέλει η κυβέρνηση πίσω από αυτό να κρύψει την πολιτική της και τις ευθύνες της; Βεβαίως αλλά έχω την γνώμη ότι και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όταν αρνείται την ύπαρξη σχεδίου, καμία σχέση με ασύμμετρες απειλές δεν εννοώ,... κάτι θέλει να αποφύγει τόνισε.

Όσον αφορά τη δυσπιστία των ακροατών για τις αναδασώσεις, προσθέτει χαρακτηριστικά ότι έχουν πολύ δίκιο οι ακροατές, όχι απλώς να είναι δύσπιστοι αλλά εγώ θα έλεγα ότι θα έπρεπε να είναι και βέβαιοι ... γιατί αυτό διδάσκει η εμπειρία.
Πηγή: skai.gr