Εμμένει η Κυβέρνηση στο «εκλογές με Σημίτη»

Σε δυσχερή θέση ο Πρωθυπουργός, μετά την έκταση που έχουν πάρει τα σενάρια περί αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, στις αρχές του νέου χρόνου. Μετά από μία ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη συνεδρίαση σήμερα στο Μαξίμου, ο κος Σημίτης έδωσε εντολή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώσει πως το ΠΑΣΟΚ θα πάει στις εκλογές υπό τον Κώστα Σημίτη. «Πάρτε το απόφαση» είπε χαρακτηριστικά ο κος Πρωτόπαπας.

Στη Μαγνησία ο Γ. Παπανδρέου

Με αρχηγικό προφίλ και τροποποιημένο το πρόγραμμα, λόγω της κακοκαιρίας «ανεβαίνει» στη Μαγνησία, για διήμερη επίσκεψη, ο Γιώργος Παπανδρέου, που, μαζί με τον Κώστα Σημίτη, κρατούν τον παλμό της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. «Ό,τι είχα να πω, το είπα», δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απογευματινή του ομιλία (18.30) σε ανοικτή πολιτική συζήτηση στο Πολιτιστικό Κέντρου του Αλμυρού και η βραδινή παρουσία του (21.30) σε συνεστίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόλου.
Αύριο, στις 13.00 ο κ. Παπανδρέου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου (στα γραφεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ), ενώ στις 19.00 θα μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα: «Η Ελλάδα του 21ου αιώνα στην Ευρώπη και τον κόσμο».
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Παπαθεμελής, ο οποίος το απόγευμα ανακοινώνει επισήμως το νέο πολιτικό σχηματισμό, εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Σημίτης φαίνεται να έχει εξασφαλίσει μια θέση στην Ευρώπη, για να παραδώσει ηγεσία και εξουσία.
Πηγή: skai.gr