Έλεγχο του θέματος ξεκινά το Πάντειο

Καθ όλα νόμιμη υποστηρίζει ο πρώην πρύτανης, καθηγητής του Παντείου κ. Βαβούρας ότι είναι η μετεγγραφή του υιού Τσιτουρίδη, καθώς στο πρυτανικό συμβούλιο της 18ης Ιουνίου 2004 εξέτασαν και δέχθηκαν τους λόγους προσωπικής ασφάλειας, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, που επέβαλαν τη μετεγγραφή του εν λόγω φοιτητή. Ο κ. Βαβούρας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε τους λόγους ασφαλείας. Είχαμε δύο λύσεις: `Η να αρνηθούμε και αν συνέβαινε κάτι θα το είχαμε τύψεις στη συνείδησή μας, ή να δεχθούμε τους λόγους και ας υφιστάμεθα διασυρμό».
Σημειώνεται, πάντως, ότι σε προηγούμενη συνεδρίασή του το πρυτανικό συμβούλιο είχε απορρίψει την αίτηση του γιου του Σάββα Τσιτουρίδη, ενώ ο εν λόγω φοιτητής μετεγγράφη ως υπεράριθμος και είναι τελευταίος στη λίστα των μετεγραφομένων φοιτητών.
Ας σημειωθεί επίσης ότι το υπουργείο Παιδείας δεν αναμιγνύεται σε θέματα μεταγγραφών που είναι αρμοδιότητα των ίδιων των Πανεπιστημίων και συνεπώς δεν γνωρίζει το θέμα.
Οι νέες πρυτανικές αρχές του Παντείου Πανεπιστημίου ενημερώθηκαν χθες για την υπόθεση της μεταγραφής του γιου του υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, όπου φοιτούσε, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Όπως ανακοίνωσε το Πάντειο Πανεπιστήμιο οι πρυτανικές αρχές σκοπεύουν να ελέγξουν το θέμα σε όλες του τις διαστάσεις.
Πηγή: skai.gr