Εκτός Βουλής οι εγκληματικές οργανώσεις: Κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα νομοθετική ρύθμιση

Η νομοθετική ρύθμιση έχει σταλεί και στα άλλα κόμματα προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συναίνεση - Τι προβλέπεται

Νομοθετική ρύθμιση, στο πλαίσιο του Συντάγματος, για να μείνουν εκτός Κοινοβουλίου εγκληματικές οργανώσεις φέρνει η κυβέρνηση επιβεβαιώνοντας πλήρως ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για κυβερνητική πρωτοβουλία σχετικά με το «κόμμα Κασιδιάρη», και σε συνέχεια σχετικών δηλώσεων του πρωθυπουργού. 

Η νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, ενώ έχει σταλεί και στα άλλα κόμματα προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συναίνεση και συμφωνία για την ψήφισή της από την εθνική αντιπροσωπεία. 


Η ρύθμιση στην ουσία προβλέπει ότι ο Άρειος Πάγος, που εξετάζει αν θα μπορέσει να κατέβει ένα κόμμα στις εκλογές, όχι μόνο θα ελέγχει αν ο πρόεδρός του είναι μέλος ή έχει καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση, κάτι που ήδη μπορεί να κάνει, άλλα ούτε θα επιτρέπει να τοποθετήσει στη θέση αυτή έναν «αχυράνθρωπο» για να ξεφύγει της εκλογικής νομοθεσίας. 

Σημειώνεται ότι και η απλή πλειοψηφία είναι αρκετή για την ψήφιση της ρύθμισης, αλλά κυβερνητικός στόχος είναι να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα. 

Εξερχόμενος από τα γραφεία της ΝΔ όπου προήδρευσε σύσκεψης της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα «ότι μπορεί να πρυτανεύσει η λογική, τουλάχιστον σε αυτό» όσον αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της ΝΔ  ο πρωθυπουργός προσδιόρισε τον χρόνο των πρώτων εκλογών για τον Απρίλιο ή το Μάιο και τις δευτέρες εκλογές σε 4 με 5 εβδομάδες. Εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, επισήμανε όμως ότι δεν μπορεί να υπάρχει κανένας εφησυχασμός: 

Πηγή: skai.gr