Έκθεση – βόμβα από Debevoise

Ανατροπή σκηνικού στην υπόθεση Siemens προκαλεί η δεύτερη έκθεση της αμερικανικής δικηγορικής εταιρίας Debevoise & Plinton.

Την ώρα που ετοιμάζεται το δεύτερο κύμα κλήσεων του ανακριτή (αυτή τη φορά για το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων), ο ΣΚΑΪ φέρνει στο φως στοιχεία της νέας έκθεσης της αμερικανικής δικηγορικής εταιρίας που συντάχθηκε πριν από 5 μήνες, μία έκθεση που αποτέλεσε τη βάση για τη διαμόρφωση του κατηγορητηρίου από τον τέταρτο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την δεύτερη έκθεση και όχι για την πρώτη που είχε δει το φως της δημοσιότητας στα τέλη του 2007.

src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGakousteolo.png
Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία επικαλείται στελέχη της Siemens, αναφέρει ότι η εταιρία συνέχισε να πληρώνει και μετά το 2004 πενήντα με εβδομήντα στελέχη του ΟΤΕ, καθώς και ότι υπήρχε ειδικός λογαριασμός 2% επί του τζίρου της Siemens Ελλάς για δώρα σε πολιτικούς, λογαριασμός ο οποίος στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για τη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων.

Η έκθεση αποτελείται από περιλήψεις καταθέσεων τις οποίες συγκέντρωσε η δικηγορική εταιρία, συζητώντας με υπαλλήλους της Siemens σε Ελλάδα και Γερμανία την περίοδο 2007 2008.
Πηγή: Τάσος Τέλλογλου