Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά τις γιορτές

Ο Κώστας Σημίτης δεν άνοιξε τα χαρτιά του ούτε στη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, σε ό,τι αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα μεθοδεύσει τις κινήσεις του. Παρέπεμψε το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου μετά τις γιορτές. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός θα κινήσει τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ έως το τέλος Ιανουαρίου, με μόνο θέμα την εκλογή του νέου προέδρου, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.
Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτικός αποφεύγοντας μεγαλόστομες διακηρύξεις. Δηλώνει ότι με μπροστάρη τον Κώστα Σημίτη θα δώσει το ΠΑΣΟΚ τη νικηφόρα μάχη στις εκλογές.
«Ως εγκεφαλικές κατασκευές ανθρώπων που θέλουν να απαντήσουν σε όσα κυκλοφορούν τελευταία», σχολίασε μέσω του ΣΚΑΪ, τα σενάρια διαδοχολογίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης. Πρόσθεσε ότι ο Κώστας Σημίτης είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και θα χαράξει τη στρατηγική που θέλει με τους δικούς του όρους.
Πηγή: skai.gr