Εκλογές ζητά ο ΣΕΒ

Επίσπευση των εκλογών ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη οικονομική κατάσταση από το παρατεταμένο προεκλογικό κλίμα. «Οι εκλογές προκηρύσσονται από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, αν ήταν στο δικό μας χέρι θα τις κάναμε νωρίτερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, και κάλεσε την κυβέρνηση να μην αναφέρεται στο θέμα των τιμών, αφού, όπως είπε, προκαλεί ζημιά στην οικονομία. «Καμία επιχείρηση - πρόσθεσε - δεν πρέπει να αισθάνεται υποχρεωμένη στην ελεύθερη αγορά και να δικαιολογεί γιατί αυξάνει ή μειώνει τις τιμές της».
Απαντώντας ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος είπε ότι ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών είναι αρμοδιότητα άλλου και οι όποιες ανησυχίες του κ. Κυριακόπουλου θα απαντηθούν πολιτικά. «Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη και ως τότε υπάρχει χρόνος να εφαρμόσουμε την πολιτική μας», πρόσθεσε.
«Δεν είναι δουλειά του να ζητάει εκλογές» απάντησε στον Οδυσσέα Κυριακόπουλο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, τόνισε πώς η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της από την δημιουργία του ελληνικού κράτους, οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι υψηλοί και βιομήχανοι και επενδυτές το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να αξιοποιήσουν το καλό οικονομικό περιβάλλον.
Πηγή: skai.gr