Εθνικό μέτωπο και εκλογικός νόμος θα τεθούν στα ραντεβού Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Κλείστηκαν τα ραντεβού του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για το ταξίδι του στις ΗΠΑ αλλά και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα για την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να διαμορφωθεί εθνικό μέτωπο και θα τους ζητήσει αυτοσυγκράτηση.

Το κατώφλι του γραφείου Μητσοτάκη στη Βουλή θα περάσει στις 12:00 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ενώ στις 13:00 θα ακολουθήσει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Στη συνέχεια, θα μεταβούν στη Βουλή στις 17:00 ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και στις 18:00 ο Γιάνης Βαρουφάκης του ΜεΡΑ25. Το ραντεβού του Κ. Μητσοτάκη με τον Δημήτρη Κουτσούμπα κλείστηκε για τις 11 το πρωί της Δευτέρας λόγω υποχρεώσεων του γ.γ. του ΚΚΕ.

Ατζέντα του Πρωθυπουργού είναι τα εθνικά θέματα αλλά οι αρχηγοί μπορεί να θέσουν κι άλλα ζητήματα. Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει από τις ΗΠΑ το βράδυ της Πέμπτης (9/1).

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τους παρουσιάσει τις γενικές αρχές του εκλογικού νόμου, σημειώνοντας ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις, πάνω στο πλαίσιο που θα παρουσιάσει και εντός χρονικών ορίων.

Πηγή: skai.gr