Εγκρίθηκε από τη Βουλή το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19

Με τις θετικές ψήφους Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής, εγκρίθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19.

Για τη στέρεη γέφυρα προς τη μετά covid εποχή και τη νέα σελίδα ευημερίας που γράφει προσεκτικά η χώρα, έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντάς επίσης το πιστοποιητικό σημαντικό εργαλείο για ένα πιο ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι.

Βάζουμε την Ελλάδα σε κίνηση, τόνισε ο αρμόδιος Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σημειώνοντας ότι το γεγονός ότι η χώρα μας ήταν στις πρώτες που το εξέδωσε οφείλεται στην πλήρη ψηφιοποίηση του συστήματος εμβολιασμού, αλλά και στην αλλαγή φιλοσοφίας της κυβέρνησης που θέλει «το κράτος να πηγαίνει στον πολίτη» αντί για το αντίθετο, η οποία όπως διαβεβαίωσε θα ακολουθηθεί εφεξής παντού.

Κατά του νομοσχεδίου με το οποίο κυρώθηκε η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τάχθηκαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, ενώ παρά τη θετική του ψήφο σκληρή κριτική άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ανδρέα Ξανθό να επισημαίνει πως χωρίς θωράκιση του ΕΣΥ και της δημόσιας υγείας, το πιστοποιητικό δεν εξασφαλίζει βιώσιμη πορεία του τουρισμού. 

Πηγή: skai.gr