Δυσαρέσκεια στον ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη - Αναμένεται ανακοίνωση

Αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκαλέσει η ρητορική του Παύλου Πολάκη με αιχμή την επίθεση που εξαπέλυσε στην συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να βγει ανακοίνωση από το τμήμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα «αδειάζει» τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Πριν από λίγο, ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πως είναι «αδιανόητο να "ψυχιατρικοποιούν" κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση».

«Μου φαίνεται πράγματι αδιανόητο να "ψυχιατρικοποιούν" κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση ή να απαντάς με αυτόν τον κακοποιητικό τρόπο σε άλλες κακοποιητικές δηλώσεις του πολιτικού σου αντιπάλου. Λες και δεν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα, πολιτικά και ιδεολογικά. Λες και αν βρίσεις, αν ειρωνευτείς, αν χρησιμοποιήσεις απαξιωτικούς ή ιατρικούς όρους θα πείσεις, θα γίνεις αρεστός, μάγκας», έγραψε ο κ. Λάμπρου.

 

Η επίμαχη ανάρτηση Πολάκη – Τι είχε γράψει το 2017 η κ. Αγαπηδάκη

Ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε μέσω Facebook στην Ειρήνη Αγαπηδάκη με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, όπως «...το πρόβλημά της είναι βαρειά ψυχωσική συνδρομή...». Εγκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την τοποθέτησή ως συντονίστρια για τα ασυνόδευτα ρωτώντας τον πρωθυπουργό αν βρίσκει τα στελέχη του «στα γαριδάκια».

«Από τη "μελέτη" του πονήματος φαίνεται πως το πρόβλημα της είναι βαριά ψυχωσική συνδρομή (και όχι απλή νεύρωση) που χρήζει μακράς νοσηλείας σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα. Παιδικά τραύματα, κακοποίηση, στέρηση, ανικανοποίητες επιθυμίες;;; Θα το βρουν οι ειδικοί στο Αιγινήτειο η στο Δαφνί που πρέπει να επιληφθούν επειγόντως καθώς απο την εκδήλωση των συμπτωμάτων έχει περάσει αρκετός καιρός και σίγουρα θα έχει επιβαρυνθεί κλινικά...», έγραψε ο κ. Πολάκης.

 

Η έκρηξη του πρώην υπουργού, οφείλεται σε ένα κείμενο που έγραψε η κ. Αγαπηδάκη το 2017 για εκείνον, με τίτλο: «Ήταν ένα μικρό Πολάκι».

«Φαντάσου τον Πολάκη πιτσιρίκο, να του ζητάει η μαμά του να κάνει τα κακάκια του στο γιο-γιο. Κάθεται εκείνος και σκέφτεται ‘’για να τα ζητάει αυτή, θα είναι πολύτιμα! Ποιος ξέρει μάλιστα πόσο πολύτιμα! Μιλάμε για χρυσάφι, ρουμπίνια, μπριλάντια! Σιγά μην της τα δώσω να πλουτίσει αυτή, να αποκτήσει όλη την εξουσία και να μείνω εγώ στον άσσο!’’ Έτσι λοιπόν, τα κρατούσε το καημένο, τα κρατούσε, και κατάντησε σε αυτή την ηλικία να κυκλοφορεί με μια γεμάτη πάνα και να γεμίζει τον τόπο μπόχα και δυσωδία», έγραφε μεταξύ άλλων η κ. Αγαπηδάκη.
 

Πηγή: skai.gr