Διπλωματικές πηγές σε Ερντογάν: Δίαυλοι επικοινωνίας σε επίπεδο ευρωτουρκικών σχέσεων

Στις αλλεπάλληλες απόπειρες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να βγάλει τις ελληνοτουρκικές διαφορές εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου με αφορμή την απευθείας γραμμή Αθήνας – Άγκυρας απάντησαν μέσω του ΣΚΑΪ διπλωματικές πηγές.

«Ένα πράγμα οι δίαυλοι επικοινωνίας, που καλώς υπάρχουν είναι πολλαπλοί σε επίπεδο ηγετών, διπλωματικών συμβούλων, υπουργών Εξωτερικών, σε επίπεδο διερευνητικών επαφών, πολιτικών διαβουλεύσεων, ΜΟΕ, τα τηλέφωνα μπορούν να χτυπούν και να συνεννοούνται οι δυο πλευρές, και είναι καλό μετά 18 μήνες μεγάλης έντασης» σχολίαζαν όπως ανέφερε ο Απόστολος Μαγγηριάδης, αλλά προσέθεταν με νόημα:

«Από την άλλη πλευρά, η αρχιτεκτονική της ελληνικής εξωτερική πολιτικής έχει κτιστεί μέσα σε ένα ευρωτουρκικό πλαίσιο. Υπάρχει το θέμα της θετικής ατζέντας και το ζήτημα της αιρεσιμότητας». 

Η Αθήνα επιμένει και θα συνεχίσει να διαμηνύει ότι το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι ευρωτουρκικό, ενώ σε μια εβδομάδα έχουμε και τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου που θα κριθεί η τελωνειακή ένωση της Τουρκίας. 

Πηγή: skai.gr