Ηχηρή απάντηση της Αθήνας στον Ερντογάν: Συνεχίζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας

"Η Ελλάδα ουδέποτε επιχείρησε, ούτε επιχειρεί να επιβάλει τετελεσμένα" επισημαίνουν διπλωματικές πηγές

Ηχηρή απάντηση στην προκλητική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και άλλων Τούρκων αξιωματούχων έδωσαν διπλωματικές πηγές. "Συνεχίζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η Ελλάδα ουδέποτε επιχείρησε, ούτε επιχειρεί να επιβάλει τετελεσμένα. Αντιθέτως, καταδικάζει κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού" επισημαίνουν οι διπλωματικές πηγές.

"Η Ελλάδα προωθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, ασκώντας εξωτερική πολιτική βασισμένη σε κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, με πλήρη σεβασμό στις Αρχές του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. Η Ελλάδα ουδέποτε επιχείρησε, ούτε επιχειρεί να επιβάλει τετελεσμένα. Αντιθέτως, καταδικάζει κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού, και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονιάς επιλύει τις εκκρεμότητες με τους γείτονες της, όπως με την Ιταλία και την Αίγυπτο, μέσω τις αταλάντευτης εφαρμογής των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Συνεχίζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα" ανέφεραν χαρακτηριστικά. 

Συνεχίζει την, άγονη για την Τουρκία, ρητορική των προκλήσεων ο Ερντογάν.

Η Άγκυρα δεν έχει πρόβλημα με την Ελλάδα εφόσον «δεν τα βάζει» με την Τουρκία στο Αιγαίο, ανέφερε προκλητικά νωρίτερα το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη.

«Όσους εποφθαλμιούν τα δικαιώματα και στα συμφέροντα μας στο  Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο τούς απογοητεύουμε τον ενθουσιασμό τους» δήλωσε από πλευράς του ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Για φόβο και πανικό στην Αθήνα έκανε προκλητικά λόγο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, έπειτα από το επεισόδιο που έλαβε χώρα στο Αιγαίο.

Πηγή: skai.gr