Δημοσκόπηση: Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης, σημαντικότερο κριτήριο ψήφου η οικονομία

Σταθερό προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία καταδεικνύουν τα ευρήματα του δευτέρου μέρους της δημοσκόπησης της Marc για λογαριασμό του Alpha. Παράλληλα, το σημαντικότερο κριτήριο για την ψήφο των πολιτών είναι η οικονομία, με τη διαχείριση της πανδημίας να ακολουθεί. 

Σταθερό προβάδισμα Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία

Στο ερώτημα για την καταλληλότητα μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει την αποδοχή του 52,7% των ερωτηθέντων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 24%.

Δημοσκόπηση Marc: Η οικονομία το σημαντικότερο κριτήριο ψήφου

Η δημοσκόπηση παρουσιάζει το σημαντικότερο κριτήριο στην κάλπη, στην υποθετική ερώτηση αν είχαμε εκλογές. Σύμφωνα με τις απαντήσεις, το 31,3% θα ψήφιζε με βάση την πορεία της οικονομίας, ενώ 16,9% θα επέλεγε κόμμα με κριτήριο τη διαχείριση της πανδημίας.

Κριτική στην EE για τη διανομή και διαχείριση εμβολίων

«Μάλλον σωστά, αλλά με καθυστερήσεις» απαντά το 47,2% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης, αναφορικά με τον τρόπο που αντιμετώπισε η ΕΕ την παραγγελία και διανομή των εμβολίων. Την ίδια ώρα, το 27,9% κρίνει λανθασμένη τη διαχείριση της Ευρώπης.

Ελληνοτουρκικά

Καθώς ανακοινώθηκε η έναρξη των διερευνητικών με την Τουρκία, η δημοσκόπηση ζητεί τη γνώμη των πολιτών στο θέμα της επικοινωνίας με τη γείτονα χώρα. 29,7% των ερωτηθέντων λέει «όχι» σε συνομιλίες, 47% εκτιμά πως η χώρα πρέπει να συζητήσει μόνο τα θέματα των θαλασσίων συνόρων, ενώ 18,7% απαντά πως η Ελλάδα θα πρέπει να μιλήσει για όλα τα θέματα με την Τουρκία.

Η κυβέρνηση έχει δίκιο στο «αντάρτικο» της Εκκλησίας τα Θεοφάνεια

Μία εβδομάδα μετά τον εορτασμό των Θεοφανείων, όπου η Εκκλησία αντέδρασε στα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, η έρευνα αποτυπώνει πως οι πολίτες σε ποσοστό 64,5% πιστεύουν πως η κυβέρνηση έχει δίκιο αναφορικά με αυτή την αντιπαράθεση, έναντι 24,8% που δίνει δίκιο στην Εκκλησία.

Στο ίδιο θέμα, οι ερωτηθέντες απαντούν στη δημοσκόπηση σε ποσοστό 38,3% πως προτιμούν να γίνονται οι Λειτουργίες στις Εκκλησίες χωρίς πιστούς, σε αντίθεση με ποσοστό 33,5%, που πιστεύει πως οι ναοί πρέπει να μείνουν ανοιχτοί και να τηρούνται αυστηρά μέτρα.
 

Πηγή: skai.gr