Διμερή συμφωνία-πλαίσιο υπέγραψαν στο Foreign Office οι Υπ. Εξωτερικών Ελλάδας και Ην. Βασιλείου

Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο

Στρατηγική συμφωνία-πλαίσιο που θέτει τη βάση για εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς υπέγραψαν το μεσημέρι στο Foreign Office ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και η Βρετανίδα ομόλογός του Λιζ Τρας.

Όπως δήλωσε μετά από τη συνάντηση στο βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Δένδιας, είχε εκτενή συζήτηση με την ομόλογό του για θέματα άμυνας, την κατάσταση στα Βαλκάνια, τις επενδύσεις, μορφωτικά θέματα και γενικά το σύνολο των διμερών σχέσεων, ενόψει και της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο στα μέσα Νοεμβρίου.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είχε επίσης συνάντηση με την Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για την Ευρωπαϊκή Γειτονία Γουέντι Μόρτον.

 

 

 

Αργότερα το απόγευμα θα έχει επίσης συναντήσεις με τους βουλευτές επικεφαλής των κοινοβουλευτικών επιτροπών Εξωτερικών και Άμυνας Τομ Τάγκεντχατ και Τομπάιας Έλγουντ, αντίστοιχα.

 

 

Θα μεσολαβήσει ομιλία του σε εκδήλωση της στρατιωτικής και διπλωματικής δεξαμενής σκέψης RUSI (Royal United Service Institute) με θέμα την ενίσχυση της ασφαλείας και σταθερότητας στην Ευρώπη και στη Μεσόγειο.

Πηγή: skai.gr