Δήλωση Μανιαδάκη : «Με ενέπλεξαν επειδή δεν ήθελα να παραδεχτώ πράγματα που δεν έγιναν»

«Είμαι κατηγορούμενος για βαρύτατες πράξεις αν κι έχω ελεγχθεί από κάθε αρχή.Αν κι έχουν βγει πορίσματα από το μεικτό κλιμάκιο αφότου άνοιξαν οι λογαριασμοί μου. Αφότου δεν βρέθηκε καμία έκνομη πράξη,επειδή αρνήθηκα να παραδεχτώ πράγματα που δεν έγινα, βρέθηκα εμπλεκόμενα από έναν προστατευόμενο μάρτυρα.Συνεργάστηκα με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις και με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.Με συνέδεσαν με έναν υπουργό. Μιλώ για τον κ. Λοβέρδο.Κατηγορούμαι ότι χειραγώγησα τον υπουργό. Επί Λοβέρδου δεν υπήρξα ποτέ σύμβουλος στο Υπουργείο. Ουδέποτε συνεργάστηκα μαζί του. Το επιβεβαιώνουν τα στελέχη του υπουργείου,» ισχυρίστηκε ο Νίκος Μανιαδάκης, πρώην προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, ο οποίος καταθέτει ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Μανιαδάκης φέρεται αν δήλωσε ότι :«Συνεργάστηκα με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις επειδή κατείχα το αντικείμενο.Όταν μπήκε η χώρα στην κρίση, η υγεία είχε το μεγαλύτερο μνημόνιο. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές είχαν εθνικό χαρακτήρα στον τομέα της υγείας. Έγινε η μεγαλύτερη αποκλιμάκωση δαπανών σε καιρό ειρήνης. Τα 2009 η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη ήταν 5,2 δις ευρώ. Στο τέλος του 2014  η δαπάνη έπεσε στα 1,9 δις ευρώ.Συμβούλευα ταυτόχρονα 16 κυβερνήσεις. Ινδονησία. Καζακστάν. Ταξίδευα συνεχώς».

Η κατάθεσή του ξεκίνησε σε κλίμα έντασης, καθώς ο κ. Μανιαδάκης υπέβαλε αίτημα να καταθέσει παρουσία του δικηγόρου.

Το αίτημά του προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που πρόταξε τα όσα είχε δηλώσει ο κ. Θανάσης Πλεύρης σχετικά με τον μάρτυρα. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει ότι «είναι ύποπτος για ψευδή κατάθεση και άρα πρέπει να καταθέσει με όλες τις δικονομικές εγγυήσεις».

Πηγή: skai.gr