Δήλωση Δ. Αβραμόπουλου για Πατριάρχη

Δήλωση Δ. Αβραμόπουλου για Πατριάρχη
Όποιος αμφισβητεί την Οικουμενικότητα και τη διεθνή υπόσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριάρχη, δυναμιτίζει τις σχέσεις της χώρας του με την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο" τονίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την Τουρκία το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

"Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαίρει του σεβασμού, της εκτίμησης και της ιστορικής αναγνώρισης, ως προς το ρόλο του στην Ορθοδοξία, από ολόκληρο τον κόσμο. Το γεγονός, ότι ακόμα στην Τουρκία δεν του έχει αναγνωρισθεί ο οικουμενικός χαρακτήρας του θεσμικού του ρόλου, δείχνει, ότι η Τουρκία δεν έχει ακόμα αντιληφθεί, πως έχουν τα πράγματα στους καιρούς μας" δηλώνει ο κ. Αβραμόπουλος.

"Το Πατριαρχείο μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα προσέγγισης και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, συμβάλλοντας σε αυτό που είναι και το ζητούμενο των καιρών και η επιθυμία των λαών μας. Ειρήνη, σταθερότητα, αμοιβαίος σεβασμός. Αρχές και έννοιες ταυτόσημες με τις αξίες της Ευρώπης, στην οποία, οι γείτονές μας επιθυμούν να προσχωρήσουν" προσθέτει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της ΝΔ.

Σε συνέντευξη του στο αμερικανικό δίκτυο CBS ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίου, ανέφερε ότι αισθάνεται "σταυρωμένος" στην Τουρκία και ότι οι Έλληνες νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Πηγή: skai.gr