Διευκρινίσεις για τα πτυχία από κολέγια

Απαντήσεις στο θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων από κολέγια, ύστερα από τη σχετική εισήγηση του εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έδωσε το Σάββατο, η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου κατά τη προσέλευσή της στη 54η σύνοδο των Πρυτάνεων στη Καστοριά.

Όπως τόνισε, δεν πρόκειται για αναγνώριση των πτυχίων, είναι ζήτημα επαγγελματικών δικαιωμάτων, που υπάγεται στην ανταγωνιστικότητα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εξάλλου, η κ. Γιαννάκου ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο αναμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και στη συνέχεια θα εξετάσει πως θα αντιμετωπίσει το ζήτημα.

Στα θέματα της ατζέντας που θα συζητηθούν στη Σύνοδο, περιλαμβάνεται ο νέος νόμος πλαίσιο, αλλά και το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για την πανεπιστημιακή έρευνα.

Στο πλαίσιο της Συνόδου συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, τη Παρασκευή η πρόταση της Διυπουργικής Επιτροπής Γενικών Γραμματέων Υπουργείων για την Έρευνα.

Το προτεινόμενο κείμενο είχε υποβληθεί για διαβούλευση, από τις 5 Ιουλίου 2006 στους ενδιαφερόμενους φορείς (ΑΕΙ, ερευνητικά κέντρα, επιστημονικούς οργανισμούς κ.α.), οι γνώμες των οποίων θα ληφθούν υπόψη από τα συναρμόδια υπουργεία, για τη σύνταξη της τελικής πρότασης.

Κατά την πρωινή συνεδρίαση, οι πρυτάνεις και οι πρόεδροι των Διοικουσών Επιτροπών των πανεπιστημίων, αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν θέματα που άπτονται της εφαρμογής του νέου νόμουπλαισίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το απόγευμα, φοιτητές και μέλη του ΠΑΜΕ, διαδήλωσαν ειρηνικά έξω από το ξενοδοχείο, όπου διεξάγεται η Σύνοδος και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Στις εργασίες της συνεδρίασης μετέχουν επίσης, ο υφυπουργός Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Ανδρέας Καραμάνος, καθώς και οι Ειδικοί Γραμματείς Δημήτρης Σκιαδάς και Αθανάσιος Κυριαζής.
Πηγή: skai.gr