Διερύνεται ο δείκτης καταλληλότητας για πρωθυπουργία

Δύο ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 34%, το ΠΑΣΟΚ 32%, το ΚΚΕ 7,4%, ο ΣΥΝ 3,6%, το ΛΑΟΣ 5,1% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 12,9%. Η διαφορά διευρύνεται στο δείκτη καταλληλότητας για την πρωθυπουργία. Ο Κ.Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 49% (46% τον Απρίλιο) έναντι 33% που θεωρεί καταλληλότερο τον Γ.Παπανδρέου.
Αναλυτικότερα, το 63.9% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι αν γίνονταν τώρα εκλογές θα κέρδιζε η ΝΔ και μόλις το 21,7% θεωρεί ότι θα κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων (54,9%)συμφωνεί με την πρόταση του Κωστή Στεφανόπουλου για την παραπομπή των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης παρά το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι βαθμολογούν αρνητικά την κυβερνητική πολιτική με ποσοστό 56,8%. Αρνητικά κρίνεται και το αντιπολιτευτικό έργο του ΠΑΣΟΚ (66.9% αρνητικά και32,8% θετικά). Συγκεκριμένα η επιλογή της Γκιουλ Καραχασάν αξιολογείται αρνητικά από το 58% των ψηφοφόρων.
Η δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς. Πρώτη προτίμηση των ψηφοφόρων φαίνεται πως είναι ο συνδυασμός Γεννηματά-Σγουρού-Μίχα με ποσοστό 41,5%‹ έναντι 33,5% των υποψηφίων της ΝΔ Ντινόπουλου-Πιπιλή-Σπυρίδωνα.
Πηγή: skai.gr