Διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ για τα περί διαδοχής

Στο αποκορύφωμά τους οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, με αιχμή το ενδεχόμενο διαδοχής του Κώστα Σημίτη από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος πραγματοποιεί αρχηγική εμφάνιση στη Μαγνησία, το επόμενο διήμερο.
Ενδεικτικές των διεργασιών είναι και οι δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΪ ο Κάρολος Παπούλιας, λέγοντας πως ο κ. Σημίτης πρέπει να ζυγίσει ο ίδιος τις δυνατότητες ή τις αδυναμίες του να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ. «Νομίζω, πρόσθεσε, ότι πολλά πράγματα έγιναν φανερά πως χρήζουν διορθώσεων». Ερωτηθείς αν θα ήταν καταστροφικό για το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει ηγεσία πριν τις εκλογές, ο κ. Παπούλιας απάντησε ότι «καταστροφικό για το ΠΑΣΟΚ θα ήταν η απραξία και η αποδοχή της αδυναμίας να δώσει με επιτυχία αυτή τη μάχη».
Η κοινοτική επίτροπος Αννα Διαμαντοπούλου μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι εδώ και ένα χρόνο ο κ. Σημίτης είναι ο περισσότερο αποδεκτός αυτή την στιγμή ευρωπαίος ηγέτης και από τις μεγάλες χώρες και από τις μικρές, γεγονός που -κατά τη γνώμη της - τον καθιστά σημαντικό υποψήφιο για ευρωπαϊκά αξιώματα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρώντας και πάλι να υποβαθμίσει το θέμα, επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι το κόμμα θα πάει στις εκλογές με επικεφαλής τον Κώστα Σημίτη, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Παπούλια, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν ως κυβερνητικός εκπρόσωπος να ερμηνεύει κάθε μέρα απόψεις στελεχών.
Ο κ. Πρωτόπαπας αρνήθηκε να σχολιάσει και τις δηλώσεις του Χρήστου Θεοδώρου περί στελεχών που ενδεχομένως τον υπονόμευσαν και περί στάσης Πόντιου Πιλάτου της κυβέρνησης και περιορίσθηκε να πει ότι «δεν κατηγόρησε κανείς τον κ. Θεοδώρου, ώστε να χρειαστεί κάλυψη».
Σενάριο ηττοπάθειας χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να αναλάβει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Μιχάλης Λιάπης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με αλλαγή προσώπων και εκτίμησε ότι είναι πολύ δύσκολο να εγκαταλείψει ο πρωθυπουργός τα ηνία.
Πηγή: skai.gr