Κλείσιμο

Διαβουλεύσεων συνέχεια στη ΝΔ

Προσπάθεια για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης μεταξύ των τεσσάρων ενδιαφερθέντων για να "ξεκαθαρίσει το τοπίο" όσον αφορά τη συμμετοχή της βάσης στην διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ, καταβάλει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Δημήτρης Σιούφας.

Στην κατεύθυνση αυτή τη Δευτέρα το απόγευμα συναντάται με τους δύο από τους τέσσερις φερόμενους ως υποψηφίους για την ηγεσία της ΝΔ, τους κ. Αντώνη Σαμαρά και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Σιούφας επικοινώνησε με την κα Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε ότι δεν επιθυμεί νέα συνάντηση, αλλά θα συναινέσει με ότι συμφωνηθεί, αρκεί να καταλήγει στη διασφάλιση της ενότητας του κόμματος.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επίσης προσεκλήθη, αλλά δεν μπορεί να παραστεί γιατί θα είναι στα εγκαίνια του νέου δημαρχιακού μεγάρου αλλά θα αποδεχθεί και εκείνος ό,τι συμφωνηθεί.

"Αν εξευρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στην κατεύθυνση της συμμετοχής της βάσης στην εκλογή αρχηγού θα επικοινωνήσω με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Καραμανλή ώστε να τον ενημερώσω και από εκεί να πάρω νέες οδηγίες", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σιούφας.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση της Δευτέρας, η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου εξέτασε τα ζητήματα που είχαν θέσει οι τέσσερις ενδιαφερθέντες για το αξίωμα στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο κ. Σιούφας διευκρίνισε ότι η ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής προσδιορίζεται από το άρθρο 19 του καταστατικού και αφορά στην προπαρασκευή και στην εποπτεία των εργασιών του συνεδρίου.

Ύστερα από τις προτάσεις, τις ιδέες και τις θέσεις που κατέθεσαν οι τέσσερις ενδιαφερθέντες η επιτροπή ανακοινώνει επίσης τα εξής: ότι η ευθύνη της συνίσταται στην προπαρασκευή και στην εποπτεία του συνεδρίου, ότι η καταληκτική ημερομηνία που έχει οριστεί από τον πρόεδρο, σύμφωνα με το καταστατικό για την εκλογή νέου αρχηγού, είναι η 7η Νοεμβρίου. Επίσης ο κ. Σιούφας διευκρίνισε ότι η Οργανωτική Επιτροπή έχει αυτή την συγκεκριμένη αποστολή και μόνο και δεν μπορεί να την υπερβεί γιατί θα δημιουργηθούν προβλήματα.

Τέλος, διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία του για την από κοινού συνάντηση με τους τέσσερις ενδιαφερθεντες έγινε κατόπιν εξουσιοδότησης της επιτροπής.

Στο μεταξύ, σε στελέχη και φίλους της ΝΔ στη Β’ Αθηνών, μίλησε τη Δευτέρα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την επιφύλαξή του για τον τρόπο και το χρόνο του εκτάκτου συνεδρίου.
Πηγή: skai.gr