Διαψεύδει τα περί συμφωνίας

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει μυστική συμφωνία με τις Βρυξέλλες για αύξηση του ΦΠΑ έδωσε ο υπουργός Οικονομίας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Ανάπτυξης.

Στόχος της κυβέρνησης, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, παραμένει η δημοσιονομική εξυγίανση και οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο κ. Φώλιας, σε ερώτηση εάν υπάρχει θέμα διάσπασης της ΔΕΗ, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν απασχολεί την κυβέρνηση.

Πρόσθεσε ότι το μέλλον της επιχείρησης είναι αντικείμενο διαλόγου μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ανάπτυξης τα εγκαίνια του αγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη.

Θέμα της συνάντησης ο καθορισμός της στάσης του κόμματος, ενόψει της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Ο πρωθυπουργός το απόγευμα θα έχει συναντήσεις με τον Τούρκο Πρέσβη κ. Μπουρτσούογλου και τον επικεφαλής της επιτροπής θεσμικών μεταρρυθμίσεων της Γαλλικής κυβέρνησης κ. Ζακ Λανγκ.

Στο μεταξύ, υπέρ της συγχώνευσης των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης τάχθηκε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Αυτονόητη είναι η συγχώνευση των ταμείων καθώς υπάρχουν 175, τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ασφάλιση πρόσθεσε πρέπει να ενισχυθεί και όχι να αποδυναμωθεί, αυτό είναι χρέος κάθε κυβέρνησης που σέβεται τον εαυτό της πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση του ΙΚΑ με εισφορές για διακανονισμό των οφειλών, ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι πρόκειται για παράταση μικρού χρονικού διαστήματος και αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η ανοχή επιδεικνύεται για να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις και μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στις επικρίσεις ορισμένων ΜΜΕ για χαριστική ρύθμιση προς τις επιχειρήσεις.

Πηγή: skai.gr