Διαμαντοπούλου: "Τους πολίτες διακατέχει αίσθημα αδικίας"

Διαμαντοπούλου: "Τους πολίτες διακατέχει αίσθημα αδικίας"
Σημαντικές χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, τη Δευτέρα, στο Ζάππειο, η υπουργός Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων

Όπως είπε το σχέδιο που ανακοίνωσε ο κ. Παπανδρέου στοχεύσει το δημοσιονομικό. Τόνισε ότι η χώρα ποτέ δεν έλυσε το δημοσιονομικό και πάντα λαμβάνονται μέτρα και δεν γίνεται τίποτα.

Η κ. Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης λέγοντας ότι από τα τέλη Φεβρουαρίου θα πρέπει να αρχίσουμε να μετράμε την απόδοση των μέτρων.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει το περιθώριο να περιμένει τις επόμενες εκλογές για να δει εάν απέδωσαν τα μέτρα.

Ανέφερε επίσης ακόμα και αν δεν ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση, η κρίση είναι σαφής και –όπως είπε – πιο κάτω δεν γίνεται.

Μίλησε επίσης για το αίσθημα αδικίας που διακατέχει τους πολίτες, ενώ άφησε αιχμές για την στάση ορισμένων κομμάτων όταν λένε ότι δεν συμβαίνει τίποτα και όλα μπορούν να λυθούν με ένα μαγικό τρόπο.

Αναφορικά με τις αλλαγές στην παιδεία η, υπουργός, είπε ότι εάν δεν αλλάξουν όλες οι βαθμίσεις της εκπαίδευσης, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο, δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγές στην εκπαίδευση. Επανέλαβε την ανάγκη για αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα απο το δημοτικό έως και το λύκειο.

Σχετικά με το άσυλο, ανέφερε πως έθεσε τέσσερα ζητήματα στη σύνοδο των πρυτάνεων τα οποία έγιναν αποδεκτά. Αφορούν στην καταγραφή των χώρων του ασύλου σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, των χώρων που τελούν υπό κατάληψη και τα πανεπιστήμια να έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν τον τρόπο της περιφρούρησης.

Αναφερόμενη στις φοιτητικές εστίες είπε ότι μένουν και άτομα που δεν είναι φοιτητές και το υπουργείο δε θα ανεχθεί κατάληψη δημόσιας περιουσίας απο τρίτους.
Πηγή: skai.gr