Διακόπουλος - ΣΚΑΪ: Το ακροατήριο του Δένδια ήταν η Ευρώπη και η τουρκική κοινή γνώμη

«Το ακροατήριο του κ. Δένδια ήταν η Ευρώπη, και η τουρκική κοινή γνώμη, να ειπωθούν ορισμένα πράγματα ανοιχτά που δεν έχουν ειπωθεί» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο τέως σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος για την «ανταλλαγή πυρών» μεταξύ του έλληνα ΥΠΕΞ και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα. 

«Εκτιμώ ότι όσα έγιναν δεν θα έχουν περαιτέρω επιπτώσεις» εξήγησε ο κ. Διακόπουλος. «Αυτά που είπε ο κ. Δένδιας στην αρχική του τοποθέτηση δεν ήταν ούτε προκλητικά ούτε επιθετικά. Ήταν η απάντηση του Τσαβούσογλου που οδήγησε σε αυτή την ανταλλαγή για την οποία έγινε τόσο ντόρος» σημείωσε. 

Όπως εξήγησε, η κατάσταση στην Τουρκία, είναι ρευστή, με την Άγκυρα να καλείται να αναπροσαρμόσει τόσο τις σχέσεις της με τη Δύση (ΗΠΑ – ΕΕ) όσο και με χώρες της περιοχής της (αρχικά Ισραήλ, τώρα Αίγυπτος). «Παράγοντας σε όλη αυτή την κατάσταση είναι η Ελλάδα, κι αυτό είναι παρά πολύ σημαντικό» τόνισε. 

Σύμφωνα με τον κ. Διακόπουλο η Ελλάδα δεν είχε τη δυνατότητα να αρνηθεί την πρόσκληση για διάλογο, αλλά δεν είχε και τη δυνατότητα να δώσει την εντύπωση ότι όλα πάνε καλά, με προκλητικές δηλώσεις όπως του επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας, Φαχρετίν Αλτούν. 

Πηγή: skai.gr