Δια της... αρνήσεως επιμένουν να ξορκίζουν τη διαδοχολογία

«Πινγκ πονγκ» διαδοχολογίας στο ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, που πραγματοποιεί από χθες ηγετική περιοδεία στο Βόλο, είπε σήμερα ότι η χώρα έχει πρόεδρο και πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι ο κ. Σημίτης θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, επιχειρώντας να κλείσει το θέμα της διαδοχής στο κυβερνών κόμμα. Όπως είπε ο κ. Πρωτόπαπας, «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συνομιλεί με σενάρια», ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει την παρουσία του υπουργού εξωτερικών στο Βόλο, λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου είπε τα αυτονόητα.
Τα σενάρια, πάντως, περί διαδοχής παραμένουν ανοιχτά και ενισχύονται και από τη χθεσινή ηγετική εμφάνιση του υπουργού Εξωτερικών στο Βόλο, ο οποίος μίλησε για «νέο ξεκίνημα μ` ένα κράτος σωστά οργανωμένο, που θα βάλει τέλος στη διαφθορά και τη διαπλοκή και θα σκύψει πάνω στα προβλήματα του πολίτη». Στις 19.00 ο κος Παπανδρέου θα μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα: «Η Ελλάδα του 21ου αιώνα στην Ευρώπη και τον κόσμο».
Πολιτικοί αναλυτές,πάντως, επιμένουν ότι οι εξελίξεις για τη διαδοχή - και μάλιστα στις αρχές του χρόνου - είναι ήδη δρομολογημένες και οι καθημερινές δηλώσεις περί του αντιθέτου συνιστούν απλώς εξαγορά πολιτικού χρόνου ως προς τη φόρμουλα της διαδοχής.

Κάλεσμα για πρωτοβουλίες

Να κλείσει άμεσα η ρευστότητα και η αβεβαιότητα ζήτησε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο Γεράσιμος Αρσένης, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες. Αναφερόμενος στα κρούσματα διαφθοράς και διαπλοκής, ο κ. Αρσένης επανέλαβε ότι το φαινόμενο διαχέεται παντού, έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, εάν δεν υπάρξει πολιτική βούληση και διακομματική συναίνεση, καθώς κανένα κόμμα και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη το μείζον αυτό πρόβλημα.

Προσφυγή στις κάλπες

Προσφυγή στις κάλπες στο συντομότερο δυνατόν ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι η χώρα έχει μπει σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Ο κος Καραμανλής επανέλαβε την προεκλογική του θέση ότι εάν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση, θα θεμελιώσει ένα διαφανή δημόσιο βίο, μακριά από συμβιβασμούς, συμφέρονται και σκιές, ένω έκανε λόγο για περισσότερη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων.
Πηγή: skai.gr