Δευτερολογία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

To αίτημα για αυτονομία του πολιτικού συστήματος απέναντι στα οικονομικά κέντρα και τα κέντρα εξουσίας των μέσων ενημέρωσης προέβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού.

"Μετά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις, συμβιβαστήκατε πλήρως με τα μεγάλα συμφέροντα της χώρας. Εγκαταλείψατε τα μεγάλα λόγια για τη διαφθορά κι εσείς και οι υπουργοί σας", κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Γιώργος Παπανδρέου.

"Εμείς προτάσσουμε την επιταγή να κατοχυρώσουμε την αυτονομία του πολιτικού συστήματος απέναντι σε εξωθεσμικά κέντρα και τις υπερεξουσίες των ΜΜΕ" , είπε χαρακτηριστικά.

"Θα υπερασπιστώ με συνέπεια, θα υπερασπιστούμε ως ΠΑΣΟΚ την ανάγκη της αυτονομίας της πολιτικής", συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρότεινε τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Διαφάνειας, προκειμένου - όπως είπε - "να βάλουμε τέρμα στη διαφθορά στη χώρα".

Κάλεσε δε, τον πρωθυπουργό να διευκρινίσει, εάν πρόκειται να αυξήσει το ΦΠΑ, αλλά και εάν δέχεται την πρόταση για αύξηση κατά 1 δις ευρώ των δαπανών για την Παιδεία.

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά, "θα κάνω και άλλα ζεϊμπέκικα, αν είναι να αλλάξουμε την εξωτερική πολιτική, όπως έκανα με την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., γιατί εγώ είχα επιτυχία στην πολιτική αυτή".

"Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά είναι μειοψηφία στην κοινωνία. Χρέος όλων μας είναι να εκφράσουμε τον άλλο δρόμο, να του δώσουμε ενωτική προγραμματική διέξοδο, προοπτική νίκης - και αυτό θα το πράξουμε", κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: skai.gr