Δένδιας σε Ιερώνυμο: Οταν πάω Κωνσταντινούπολη θα ανάψω ένα κερί στο Φανάρι

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Προσερχόμενος στη συνάντηση μίλησε για τη δύσκολη εβδομάδα που έρχεται, και προανήγγειλε επίσκεψη στην Τουρκία την Τετάρτη, αν το επιτρέψει η τουρκική στάση. Τόνισε δε, ότι σε αυτή την περίπτωση θα επισκεφθεί και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. «Πριν πάω  στην Άγκυρα θα κάνω το σταυρό μου στο Φανάρι και θα συναντήσω τον Οικουμενικό Πατριάρχη» υπογράμμισε.

Είπε επίσης, ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα επισκεφθεί την ανατολική Λιβύη, όπου θα ανοίξει ένα νέο ελληνικό προξενείο, και περιέγραψε την κατάσταση στην αφρικανική χώρα, την παρουσία των Ελλήνων εκεί και το πρόσφατο ταξίδι του μαζί με τον Πρωθυπουργό.

«Είχα την χαρά και την τιμή να γίνω δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο και να τον ενημερώσω για τα ευρύτερα εθνικά θέματα τα οποία χειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών. Είναι για μένα πάντα μία μεγάλη χαρά και προσωπική ευχαρίστηση να συναντώ τον Μακαριώτατο και να έχω μαζί του μία ειλικρινή συζήτηση. Όπως είναι γνωστό, ο Μακαριώτατος και γενικά η Εκκλησία της Ελλάδος έχουν ένα ζωηρό ενδιαφέρον για τα εθνικά θέματα», είπε ο κ. Δένδιας μετά τη συνάντηση.

Από την πλευρά του και ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για τη συνάντηση με τον υπουργό, σημειώνοντας πως η εκτίμησή του είναι τεράστια, γιατί έχει την δυνατότητα να δει την πορεία του στα πολιτικά δρώμενα και στα ζητήματα της πατρίδος. Ανέφερε, επίσης, ότι δόθηκε μία ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως θέματα  εθνικά, οικονομικά, υγείας, λόγω της πανδημίας, αλλά και σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας που άπτονται στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εξωτερικών.

Τον κ. Δένδια υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελος, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας.

Πηγή: skai.gr