Δένδιας σε Euronews για μπρα ντε φερ με Τσαβούσογλου: Του επανέλαβα τις ελληνικές θέσεις

Την κόντρα που είχε σε ζωντανή μετάδοση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε λίγο νωρίτερα στο Euronews. 

Όπως εξήγησε, το διπλωματικό μπρα ντε φερ με τον Τσαβούσογλου δεν έγινε με πρόθεση, αλλά επανέλαβε τις πάγιες ελληνικές θέσεις στα θέματα των ελληνοτουρκικών. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα πρέπει να συμμορφώνεται με το Διεθνές Δίκαιο. 

«Θα πρέπει να σας πω ότι δεν ήταν κάτι που ήθελα να συμβεί. Απλά επανέλαβα γνωστές θέσεις στην τουρκική πλευρά, τις πάγιες ελληνικές θέσεις. Ειδικότερα, σε θέματα διεθνούς δικαίου πάνω στα οποία, αν μου επιτρέπετε να σας πω, δεν μπορεί να υπάρχουν περισσότερες από μια απόψεις. Κάτι είναι νόμιμο ή παράνομο. Κάτι συμμορφώνεται με το Διεθνές Δίκαιο και κάτι δε συμμορφώνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών. 

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά με το μεταναστευτικό ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να «κουνάει το δάχτυλο» στην Ελλάδα, καθώς όλοι θυμούνται τον τρόπο με τον οποίο έδρασε η Άγκυρα στον Έβρο τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Πηγή: skai.gr