Δεν με αφορά η πολιτική καριέρα

Η πρόταση για την υποψηφιότητά μου στην προεδρία του ΣΥΝ δεν ήταν πρόταση του Αλέκου Αλαβάνου, δήλωσε σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ 100,3 ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι δεν τον αφορά το θέμα της πολιτικής καριέρας, και για το λόγο αυτό δεν κατέβηκε βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΝ έχει καταθέσει πολλές και συγκεκριμένες προτάσεις. Το ζήτημα όπως είπε ο νέος πρόεδρος του κόμματος είναι κατά πόσο οι προτάσεις αυτές θεωρούνται ρεαλιστικές.

Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση της ΝΔ λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Τόνισε ότι αν γινόντουσαν αύριο εκλογές ο ΣΥΝ θα καλούσε τους πολίτες να ανατρέψουν τους συσχετισμούς. 

Πρόσθεσε ότι ο πολιτικός λόγος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου τον μπερδεύει. Ανέφερε πως δεν μπορεί να κατανοήσει πού μπορεί να κατατάξει τον πολιτικό λόγο του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανέφερε ότι αν στο μέλλον δημιουργηθεί μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή της Αριστεράς αυτό θα γίνει ύστερα από συμφωνία πάνω στις προγραμματικές θέσεις. Όπως τόνισε, σήμερα δεν υπάρχει η δυνατότητα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Για την εισβολή μελών του ΠΑΜΕ, στο στούντιο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ που έγινε τη
Για το Ασφαλιστικό είπε ότι είναι ένα μεγάλο θέμα για το οποίο θα αναμετρηθούμε όλοι στο μέλλον.

Όπως σημείωσε, η νέα γενιά και οι λίγο παλαιότεροι θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο μιας πολιτικής που ξεπάτωσε τα ταμεία.

Ανέφερε τέλος ότι αν την  οι εργαζόμενοι γεμίσουν τους δρόμους, ο κ. Καραμανλής θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να αποφασίζει χωρίς τον ξενοδόχο.
Πηγή: skai.gr