Δεν ανασκευάζει ο Πολάκης για Κυμπουρόπουλο: Έκανα πολιτική κριτική

«Έκανα πολιτική κριτική» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης από το περιστύλιο τη Βουλής ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την επίθεσή του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

«Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος που υπηρετούμε και χτίζουμε, οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία, αυτό δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών» σημείωσε ο υπουργός. 

Το ερώτημα που προκύπτει, συνέχισε ο κ. Πολάκης, είναι αν τα θετικά μέτρα (μόρια, επιδόματα, ειδικές διαδικασίες για πρόσληψη κλπ.) τα θεωρούν χάρες, και θέλουν να τα καταργήσουν, ή την ουσία της κοινωνικής πολιτικής που συμβάλλει στην άρση των διακρίσεων για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.

«Ορθώς κάνει ο κ. Κυμπουρόπουλος και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο, εγώ διατύπωσα μια πολιτική κριτική σε κάποια πράγματα... Το ερώτημα είναι αν τα μέτρα αυτά τα θεωρούν χάρες και θέλουν να τα καταργήσουν» επανέλαβε, κατηγορώντας τη ΝΔ και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη για διαστρέβλωση των λόγων του και προσπάθεια αλλαγής της πολιτικής ατζέντας. 

Απάντηση στις αήθεις επιθέσεις του αναπληρωτή υπουργό Υγείας επειδή έκανε χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος να προσληφθεί στο ΕΣΥ ως ΑμΕΑ, έδωσε από πλευράς του ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Κυμπουρόπουλος τόνισε πως βρίσκεται στη θέση αυτή μετά από μια διαδικασία υπό κρίση, σημειώνοντας ότι έχει περάσει από επιτροπή, έχει αξιολογηθεί και διορίστηκε μετά από επτά μήνες.
Πηγή: skai.gr