Κλείσιμο

Αρχισε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Για νέα κοινωνική συμφωνία του ΠΑΣΟΚ με τους πολίτες, έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου, εγκαινιάζοντας το έβδομο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρο του οποίου τοποθέτησε τον Κώστα Λαλιώτη.
Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τα στελέχη του να ξεφύγουν από την πελατειακή λογική και να χτυπήσει η διαφθορά, και ανέπτυξε τις προτάσεις του για την υγεία, την παιδεία, τη δημόσια διοίκηση και την οικονομία.
Επίσης, έκανε την αυτοκριτική του μιλώντας για αυξανόμενη αποξένωση στο παρελθόν από την κοινωνία, καθώς το κόμμα, από παραγωγός ιδεών είχε γίνει ιμάντας κυβερνητικών κινήσεων.
Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ από την οποία ζήτησε να κάνει το δικό της απολογισμό και απογράφη για την αθέτηση των υποσχέσεων.
«Αυτό το συνέδριο πρέπει να είναι ορόσημο νίκης και ανανέωση που θα ισοδυναμεί με επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο Κώστας Λαλιώτης, προσθέτοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου χάραξε νέους δρόμους.
«Η πολιτική δεν προκύπτει μέσα από δύο ημέρες μιας συνεδριακής διαδικασίας η οποία θα επικεντρωθεί στη σταυρομαχία δηλαδή στον πόλεμο για την ατομική επιβίωση την πολιτική», δήλωσε στο ΣΚΑΪ το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Μενέλαoς Γκίβαλος. Όπως είπε, έπρεπε ήδη εδώ και ένα χρόνο και μετά την ήττα στις εκλογές και στις ευρωεκλογές, να έχει υπάρξει μια σοβαρή συζήτηση και μια διαδικασία ανάλυσης και σκέψης, γιατί ηττήθηκε το ΠΑΣΟΚ.
«Επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, έγινε έργο αλλά και λάθη», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής Βάσω Παπανδρέου. Επεσήμανε την ανάγκη το κόμμα να διαμορφώσει μία νέα, εναλλακτική πρόταση, ώστε να αποκτήσει εκ νέου την αξιοπιστία του και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Πρόσθεσε ότι αυτό που χρειαζόμαστε, είναι καινούριες συμπεριφορές, νέα πρόσωπα και ιδέες.
Πηγή: skai.gr