Κλείσιμο

ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: Τριήμερη τηλεμαχία θα γίνει στη Βουλή με την πρόταση μομφής

Εφ’ όλης της ύλης τριήμερο ντιμπέιτ θα γίνει στην εθνική αντιπροσωπεία με την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης απαντά η ΝΔ στο νέο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας ενόψει των ευρωεκλογών. 

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη, απαντώντας στην επιστολή-πρόσκληση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρει ότι «στο επαναλαμβανόμενο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη».

Η ανακοίνωση αναλυτικά

«Αγαπητή κ. Σβίγκου, όπως προφανώς γνωρίζετε, στο επαναλαμβανόμενο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη για τη χυδαία επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

»Επιπλέον, και η ίδια η επιλογή του κ. Τσίπρα να μετατρέψει προεκλογικά την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, φοβούμενος την αποδοκιμασία του κ. Πολάκη ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των πραγμάτων προσδίδει στην εν λόγω κοινοβουλευτική συζήτηση το χαρακτήρα ενός τριήμερου ντιμπέιτ. Και μάλιστα εφ όλης της ύλης.

»ΥΓ Θα σας πρότεινα, εφόσον το επιθυμείτε, να το παρακολουθήσουμε μαζί από τα θεωρεία της Βουλής».

Η ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε τη θλιβερή πρωτιά του να είναι ο πρώτος αρχηγός  της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αρνείται επανειλημμένως να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται τον δημόσιο διάλογο, φοβάται την ένδεια των επιχειρημάτων του, φοβάται την πολιτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι λίγος ακόμα και για αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ίδιος το γνωρίζει και ψάχνει απεγνωσμένα «προφάσεις εν αμαρτίαις».