Τσίπρας: Νέα εποχή για την Ελλάδα - Σύντομα η ρύθμιση για το νόμο Κατσέλη

«Καταφέραμε την ολοκλήρωση του προγράμματος και ταυτόχρονα την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής μέσα από διαρκείς μάχες» τόνισε την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε τη ρύθμιση του ζητήματος της προστασίας της πρώτης κατοικίας «ενάντια στις Κασσάνδρες που έκαναν λόγο για κατασχέσεις».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι μάχες μας με τους ακραίους των δανειστών έγιναν με το βλέμμα στην έξοδο από το μνημόνιο. Σήμερα βλέπουμε ότι το καταφέραμε.

«Πέρασε σχεδόν ένα εξάμηνο από τη μέρα που η χώρα άφησε πίσω της οχτώ σκληρά και επίπονα χρόνια. Και είναι σαφές ότι η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο, συνιστά την αφετηρία μίας νέας εποχής. Για την Ελλάδα, για τον ΣΥΡΙΖΑ, για την Αριστερά. Μια νέα εποχή, στην οποία τον τόνο δίνουν όχι η διατήρηση των προνομίων των λίγων, αλλά οι ανάγκες των πολλών» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, «με το 1/10 της προσαρμογής και με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και όχι τερατώδη λιτότητα, καταφέραμε να δώσουμε ώθηση στην ελληνική οικονομία και να ενισχύσουμε την κοινωνική πλειοψηφία». 

«Αποδείξαμε στην πράξη ότι τελικά υπήρχε και υπάρχει εναλλακτικός δρόμος για την έξοδο από την κρίση, από αυτόν την απόλυτης λεηλασίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

«Στη νέα εποχή, μετά τα μνημόνια τον τόνο δεν δίνει η διατήρηση των προνομίων των λίγων, αλλά τα δικαιώματα των πολλών» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «δείξαμε ότι κανένας δεν είναι υπεράνω των νόμων και της Δικαιοσύνης… Όλα πλέον είναι στο φως, από τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, την υγεία και τους προμηθευτές». 

«Η ΝΔ του κ.Μητσοτάκη», είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, «αποτελεί υβρίδιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού και ακραίας δεξιάς. Θεωρεί μάλιστα, ότι με την ακροδεξιά μετατόπιση, θα διεμβολίσει στην Ελλάδα συντηρητικά ακροατήρια. Όμως, όταν έχεις νομιμοποιήσει απολύτως τη ρητορική και τις πρακτικές των αυθεντικών εκπροσώπων της ακροδεξιάς, είναι αυταπάτη να πιστεύεις ότι ο κόσμος που επιλέγεις να απευθυνθείς με αυτούς τους όρους, δεν θα επιλέξει την πιο καθαρή, την πιο original έκφανση αυτής της πολιτικής αντίληψης».

«Από τη μία πλευρά», σημείωσε, «του πολιτικού ανταγωνισμού βρίσκεται η αναβαπτισμένη νεοφιλελευθερη και ακραία δεξιά όλων των μορφών της, με βασικό πόλο το μεταμορφωμένο κόμμα της ΝΔ. Από την άλλη, είναι οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου και έχουμε ευθύνη εμείς ως η μεγαλύτερη δύναμη για το ποια μορφή θα πάρει αυτή η αντιπαράθεση. Από την άλλη βρίσκεται η Αριστερά, της συλλογικής προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης που έχει στρατηγικό σχέδιο την εκπροσώπηση των πολλών και όχι των ελίτ. Και οι δυνάμεις αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, οι δυνάμεις της οικολογίας, ακόμη και του δημοκρατικού κέντρου που έχουν όρια στη κοινωνική λεηλασία, στη βάναυση συρρίκνωση της δημοκρατίας, στον εθνικιστικό παροξυσμό και στη πατριδοκαπηλία».

Απευθύνουμε, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, ένα κάλεσμα συμπόρευσης και συμπαράταξης σε όλα τα κόμματα και τους πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί για να βάλουμε φρένο στην άνοδο της ακροδεξιάς.

Το σχέδιο Απόφασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ 

Στη σημασία που έχει η σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας επικεντρώνει το «Σχέδιο Απόφασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ». 

«Καλούμε τις αριστερές προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, δημοκράτες σοσιαλιστές, πράσινους να συστρατευτούν στη  συγκρότηση ενός πλατιού προοδευτικού μετώπου ώστε  να απαντήσουμε συλλογικά σε αυτό το κρίσιμο κέλευσμα της κοινής μας ιστορίας και να δώσουμε από κοινού την μάχη των επόμενων εκλογών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στο κείμενο σημειώνεται πως «το μέτωπο στο οποίο καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα απολύτως επείγον γιατί  η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Ευρώπης είναι ιστορικής σημασίας. Οι δυνάμεις της άκρας δεξιάς κατακτούν συνεχώς ισχυρότερες θέσεις με κεντρικό στόχο την πλήρη αποδυνάμωση της δημοκρατικής Ευρώπης».

«Οι ευρωεκλογές 26 Μαΐου 2019 δεν είναι σαν τις άλλες. Αφορούν το μέλλον κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα όπως και κάθε Ευρωπαίου πολίτη της Ένωσης»,αναφέρουν οι συντάκτες του κειμένου, συμπληρώνοντας πως «σε αυτές διακυβεύεται όχι απλώς μία οικονομική πολιτική, αλλά το μέλλον της ίδιας της Δημοκρατίας και το μέλλον ενός ολόκληρου πολιτισμού».
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ