Μητσοτάκης: Αίσχος αλληλοδανεισμού βουλευτών, το πρωί ΑΝΕΛ το βράδυ ΣΥΡΙΖΑ

«Τραγέλαφο», «τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας» και «κοινοβουλευτικό ελιγμό με τρεις στόχους», χαρακτήρισε το πολιτικό διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή.

Πρώτος στόχος, είπε, είναι να αγκιστρωθεί ο κ. Τσίπρας στην εξουσία. Ο δεύτερος να στρωθεί ο δρόμος για την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών, τρίτος να κρατηθεί στη Βουλή έστω με πολιτικό αναπνευστήρα, το πολιτικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ. 


«Αν είχε ένα κέρδος ο πολίτης από τη συζήτηση στη Βουλή, είναι ότι είδε το θλιβερό επίπεδο στο όποιο οδηγείται η πολιτική ζωή του τόπου, το αίσχος του αλληλοδανεισμού των βουλευτών με πρόσκαιρους σχηματισμούς… Το πρωί ΑΝΕΛ το βράδυ ΣΥΡΙΖΑ τραγέλαφος… Οι ΑΝΕΛ έγιναν κόμμα ακορντεόν» είπε, ενώ επανέλαβε ότι πρόκειται περί συγχώνευσης των δύο κομμάτων.  

Oποιος ψηφίζει «ναι», προειδοποίησε, ανοίγει το δρόμο στη «μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα» με τους γείτονες γίνεται δεκανίκι ενός αναπήρου συστήματος εξουσίας που θέλει να σέρνει μαζί του τη χώρα. Ζήτησε την προκήρυξη πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατό για να αναπνεύσει ο τόπος για να πάρουν οι Έλληνες την τύχη τους στα χέρια τους. «Επιτέλους φύγετε! Η θέληση των Ελλήνων δεν θέλει οριακή πλειοψηφία περιορισμένης ευθύνης και περιορισμένου χρόνου» ο κ. Μητσοτάκης. 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ «Στο όνομα της εξουσίας, η κυβέρνηση δεν διστάζει να κάνει τα πάντα. Μαζί της, όμως, τραβά στο βούρκο κι ολόκληρη την πολιτική ζωή.  Διότι, παρά το σικέ διαζύγιό τους, όλοι πλέον βλέπουν πως Τσίπρας - Καμμένος βαδίζουν επί της ουσίας μαζί.  Ανταλλάσσοντας βουλευτές, ψήφους και υπουργεία. Ενώ γύρω τους ξετυλίγεται ένα πρωτοφανές γαϊτανάκι πολιτικού πάρε - δώσε». 



«Βουλευτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να διαγράφονται, υπουργοί προερχόμενοι από ΑΝΕΛ παραμένουν στη θέση τους» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Η κυβέρνηση δεν αναζητά τη στήριξη της κοινωνίας αλλά 151 πρόθυμους βουλευτές που θα συνδέονται με μια κλωστή εξουσίας» παρατήρησε. 

Μην διανοηθείτε να προχωρήσετε σε αλλαγές στη σύνθεση των επιτροπών της Βουλής που να παραποιούν τις πραγματικές δυνάμεις των ΚΟ... Η Βουλή ελέγχει την κυβέρνηση όχι η κυβέρνηση τη Βουλή σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για de facto κυβέρνηση μειοψηφίας με 145 βουλευτές παρά την ψήφο εμπιστοσύνης που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση.

«Η κ. Παπακώστα, η κ. Κουντουρά, ο κ. Κόκκαλης θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης αν είχαν απομακρυνθεί από την κυβέρνηση;» διερωτήθηκε. 

Τέσσερις από τους έξι βουλευτές, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, που έχουν εκδηλώσει δημόσια την πρόθεση τους να στηρίξουν την κυβέρνηση δεν μπήκαν καν στον κόπο να ανέβουν στο βήμα και να αιτιολογήσουν την ψήφο τους. «Οι δυο είναι στην Κίνα και δυο κάνουν τους Κινέζους» σχολίασε δηκτικά. 

«Πρόκειται για ευτελισμό του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος  γυρολόγοι πολιτικοί να παζαρεύουν μια στέγη ξεχνώντας τι έλεγαν χθες» σημείωσε. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για χρησιμοποίηση ενός εθνικού θέματος για μικροπολιτικούς λόγους. «Αυτό δεν λέγεται πατριωτισμός, λέγεται τυχοδιωκτισμός». 
Πηγή: skai.gr