Τόσκας: Εμείς αρχίσαμε τις πεζές περιπολίες.Θα μειωθεί η φύλαξη στόχων(upd)

«Πεζές περιπολίες άρχισαν επί των ημερών μας και περικοπές σε καθήκοντα φύλαξης δρομολογούνται» υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας απαντώντας στην πρόταση Μητσοτάκη να αξιοποιηθεί στις ευρύτερες επιχειρησιακές ανάγκες της αστυνομίας το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της ΝΔ.

Ο κ. Τόσκας χαρακτηρίζει fake news «δημοσιεύματα σχετικά με υποτιθέμενους σχεδιασμούς για μειώσεις στα ποσοστά των αστυνομικών που ενεργούν περιπολίες».

«Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να το γνωρίζει. Άλλωστε, στην κατ’ ιδίαν επικοινωνία του με τον Αρχηγό της Αστυνομίας είχε κάθε ευκαιρία να εξακριβώσει τί ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα. Είναι εξάλλου γνωστό το ότι οι πεζές περιπολίες άρχισαν επί των ημερών αυτής ακριβώς της κυβέρνησης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Κατά τα άλλα, προσθέτει, να τον ευχαριστήσουμε για τη σπουδή του να αποδεσμεύσει δύο στους δέκα αναλογικά από τον συνολικό αριθμό των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για φύλαξη στο κόμμα του.

«Όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι γενικότερες περικοπές σε τέτοιου είδους δεσμευτικά καθήκοντα εκατοντάδων ανδρών της ΕΛΑΣ έτσι και αλλιώς ήδη δρομολογούνται σε ευρεία κλίμακα και θα εφαρμοστούν τις επόμενες μέρες» καταλήγει ο Νίκος Τόσκας.

Περισσότεροι από 600 αστυνομικοί που υπηρετούν στην ασφάλεια προσώπων, αναμένεται να αποδεσμευτούν έως το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως λένε αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου, την περασμένη εβδομάδα αποδεσμεύτηκαν 95 αστυνομικοί από δικαστικούς. Αρχικά προβλεπόταν η αποδέσμευση 150 αστυνομικών, αλλά μετά από ενστάσεις που υποβλήθηκαν, οι αρμόδιες επιτροπές κατέληξαν στους 95, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν και άλλες αργότερα.

Οι αστυνομικοί που θα αποδεσμευτούν, με εντολή του Νίκου Τόσκα, θα διατεθούν όλοι στα αστυνομικά τμήματα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και κανείς δεν πρόκειται να τοποθετηθεί σε γραφείο.




Πηγή: skai.gr