Τσίπρας: Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία

«Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Οι εκβιασμοί και οι απειλές νικήθηκαν. Το όχι θα γράψει ιστορία», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τον χαιρετισμό του στην συγκέντρωση υπέρ του «Όχι» στην πλατεία Συντάγματος.

«Η Ευρώπη των ιδρυτικών της αξιών δεν έχει καμία σχέση με τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα», σχολίασε ο πρωθυπουργός, παρακινώντας τους παριστάμενους να ψηφίσουν «όχι», στέλνοντας ένα μήνυμα «δημοκρατίας και αξιοπρέπειας».

«Θέλουμε η Ευρώπη να επιστρέψει στις αξίες της που τόσα χρόνια παραμέρισε για να εφαρμόσει εξαντλητικά προγράμματα λιτότητας», υπογράμμισε.

Από την κεντρική εξέδρα, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε και ένα ηχηρό, «απόλυτο όχι» στον διχασμό, ξεκαθαρίζοντας ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος, «την Δευτέρα οι Ελληνίδες και Έλληνες δεν έχουμε τίποτα απολύτως να χωρίσουμε μεταξύ μας».

«Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι ξέρει να επιστρέφει τελεσίγραφα. Σας καλώ λοιπόν να ξαναγράψουμε μαζί ιστορικές στιγμές ανάτασης (...) Να αποφασίσετε με το νου και την καρδιά, με ηρεμία και αποφασιστικότητα, για μία Ελλάδα υπερήφανη σε μια Ευρώπη δημοκρατική», διεμήνυσε, κλείνοντας ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα νίκησε, η αξιοπρέπεια νίκησε, γειά σας»
Πηγή: skai.gr